Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() yankie byl... Olkusz | 2006-02-19 16:00:49 |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-02-19 16:02:35
krótko i poraz kolejny pisząc...BZDURA, BAJKA , NIEPOROZUMIENIE, WYWALANIE KASY W BŁOTO... BEZSENS! |
![]() yankie byl... Olkusz | 2006-02-19 16:19:31
No tez Ci kolega pisze z autopsji popartej latami ![]() ![]() |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2006-02-20 12:48:38 Jeżdżę na LPG, też niegdyś założyłem sobie magnesiki neodymowe i zgodnie z wszelkimi oczekiwaniami ... zero efektu.
Gdyby był jakikolwiek efekt, to żaden producent nie wyprodukowałby ani jednego zaplutego autka nie wstawiwszy uprzednio paru magnesików w cenie $1 (ja kupując z Allegro zabuliłem aż 20 zł). To jest dowód kończący watek pieródł o efektach manesików i jakowychś nagrodach 1 mln. Ciekawy jest wątek wstawiania magnesów WEWNĄTRZ kolektora dolotowego. Pytanie : po cholerę wewnątrz, jeśli pole magnetyczne działa również z zewnątrz poprzez plastikowe rury. Mnie zachęcił do tematu parę lat wcześniej maechanik z propozycją wstawiania magnesów wewnatrz kolektora. A jeśli wewnątrz, to spada moc silnika i są szanse, że jeździe miejskiej na niskich mocach, może trochę mniej palić. No, ale taką samą rolę może pełnić słabsze naciskanie padału gazu. Z przytoczonego, archiwalnego wątku zaskoczył mnie SpeedR rozciągłością opisów. Nadmieniętylko, że speca od fizyki poraziłłoby jednak : 1. historyjka o rzekomym uporządkowaniu cząsteczek gazu i ... uporządkowaniu ATOMÓW (!!!) w cząsteczce weglowodorów pod wpływem pola magnetycznego ; 2. historyjka o ... "otrzymaniu określonego ładunku magnetycznego" (CO TO TAKIEGO ten ładunek magnetyczny???); 3. historyjka o ... "otrzymaniu ... poniekąd - elektrycznego ładunku" z magnesu. Nawet, gdyby ktoś uznał, że magnes wpłynie na lepsze spalanie i założył, że w spalinach zamiast 0.3% CO i ułamków promili HC, nagle zacznie być ... ZERO % CO i ZERO promili HC, bo wszystko spali się doskonale w dostarczonym tlenie ........ ..... toooo mowa byłaby o poprawie efektywności spalania UŁAMKA PROCENTA ! Oczywiście niech teraz ktoś mi pokaże za 1 mln złotych (ja funduję) takie autko, gdzie dzieki magnetyzerom - w spalinach CO wynosi zero i HC wynosi zero. |
![]() NightFox Daewoo Espero 1.5 Poznań | 2006-02-20 12:57:05 NIE WIERZCIE MAGNETYZEROM TO JEST SHIT NA MAXA !!! |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-02-20 15:09:47 w poldku lpg po założeniu magnetyzerów lepiej wchodził na obroty a w espero lpg nie ma różnicy. Dużo i tak mi spala |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2006-02-20 17:33:46 Zamiast magnetyzerów załóżcie sobie na dachu żagiel ehhehehe.... wiatr podmucha, silnika nie trzeba włączać ehhehe.... spalanie spadnie do 0 ![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-02-20 19:41:18
w/w Stwierdzenie jest oparte na własnych, pięcioletnich doświadczeniach oraz na usłyszanych....od dobrego kolegi-sąsiada , który testował takowe przez jakieś 3 lata ... |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-01-03 09:18:48
Wiara czyni cuda... ![]() |