MotoNews.pl

Regulacja szyberdachu elektrycznego e34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Szukałem, szukałem i nie znalazlem na forum a wiec sie pytam.

Jak reguluje sie szyberdach elektryczny w e34? Jak jest zamknięty to patrzac na dach tył szyberdachu od str bagaznika na całej dlugosci jest nizej niz reszta dachu o ok. 0,3 - 0,5 cm. Jak go podnieść. Dodam ze wszystko dziala narazie pieknie, tylko jak opadnie bardziej to chyba sie moze cos zablokowac, zakleszczyc i wtedy bedzie problem.

tez mam minimalnie pod plaszczyzna dachu moze z 3 mm. Nic nie cieknie ani nie swiszczy wiatr ale moze da sie jakos to wyregulowac?

No co tam??????????
Nikt nie wie jak sie reguluje elektryczny szyberach?????

Powiem Ci jak to można w E36 zrobić, ale to napewno jest tak samo.

Jeżeli masz płynną regulację otwarcia dachu, to dopasuj tak jak ci pasuje z powierzchnią całego dachu. Następnie odkręć silniczek i na sucho zamknij tak aby się sam wyłączył. Założysz i w ten sposób zapamięta nową pozycję.
Jeśli po naciśnięciu otwiera ci się cały dach to możesz ręcznie za pomocą specjalnego kluczyka dopasować. Następnie znów odkręcić silniczek, na sucho bez zakładania ustawić w pozycji zamknięcia i założyć.

Robiłem tak u siebie ale z korbką, więc napewno było mi łatwej dopasować ten moment. Mi poprostu przeskoczyło z 1 - 2 ząbka na spirali.

Cytat:
2006-02-22 17:04:55, Jarek1234 pisze:
No co tam?????????? Nikt nie wie jak sie reguluje elektryczny szyberach?????

byl pare dni temu post w ktorym bylo wszystko opisane krok po kroku, poszukaj zamiast sie niecierpliwic...

to jest opisane w e36 ale czy w e34 jest tak samo???

Nie wydaje mi sie ze do E36 i do E34 robili 2 rózne szyberdachy.... gdzie logika i koszty?!
pzdr