Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-04-08 19:47:20 Witam,
Stawiam na czujnik temperatury, który znajduje się w bloku silnika. Miałem identyczne objawy w swojej Bestii. Koszt czujnika to ok. 40zł a warto go kiedyś wymienić. Można ew. do tego przeczyścić silnik krokowy... btw. automatyczne ssanie? przecież to jest pełen wtrysk... automatyczne ssanie to domena Tico... wrr... namenczyłem się z tym gów... przez tydzień ![]() pozdr. |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2003-04-09 12:44:19 Automatyczne ssanie ??????? w bestii ?????
Dlaczego chcesz czysci silnik krokowy ?Dlaczego tylu ludzi chce go czysci ?? Przeciez to jest cos co sie nie psuje, niz zanieczyszcza (no chyba ze filtr powietrza nieznianiany od 100 km i wcale go nie ma . A terza powaznie Mlody pewnie ma racje, ale sprawdz czy pojawily sie Ci bledy na kompie, bo z doswidczenia wiem ze dopki sie nie pojawia to Ty mozesz wyminic wiele rzeczy nim dojdziesz do sedna sprawy. Moze byla niska temepratura czy tez kiepski paliwo, moze wlot powietrza byl zasloniety sniegiem . ??? |
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2003-04-09 15:55:21 Mam podobne objawy.
Czy wiecie gdzie jest ten czujnik
w X20XEV??? pozdro 3 ![]() |
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2003-04-09 22:01:24
obawiam się, że w B NIE jest on w bloku pozdro 3 ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2003-04-10 09:52:30 U nas w Lublinie w serwisie pracują same konowały - i nie lubię tam jeździć - chyba że w ostateczności.
Mozesz sam sprawdzic bledy w dziale technika jest napisane jak Problem nie jest spowodowany niską temp.,paliwem, albo śniegiem ( bez żartów - nie parkuję w zaspach) wlot powietrza jest nisko i sniego moze go zasypac Jak niby nazwać fakt iż przy odpaleniu zimnego silnika w zimie komputer powinien ustawić obroty silnika na poziomie 1000-1100 obr/min ? (dla mnie to jest "ssanie") aż do zagrzania motoru. Jak zlokalizuję czujnik temp. w bloku to go wymienię na nowy - a jak nie poskutkuje to jadę na TECH-a, zobaczymy co wykaże dopoki sie nie upewnisz czy to "to", to tego nie rob, bo po co? Moze filterek powietrza trzeba wymienic albo filtr paliwa ? moze juz czas na taka obsluge ? Popwodow tej lekkiej niedoskonalosc moze byc wiele. Narazie [/quote] |