Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-09-26 13:01:53 Od jakiegos miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem Vectry B 2.0 16V. Zastanawiam sie nad montazem Magnetyzera - chodzi mi tylko o zmniejszenie zuzycia paliwa. Wiem, wiem 2 litry trzeba czyms "napoic", ale moze macie jakies doswiadczenia.
Z gory dzieki.spartakus55@gazeta.pl |
![]() Mlody_Omega Lanser Pabianice | 2002-09-26 18:20:17 Witam... popieram przedmówce... mam magnetyzer od dwóch lat i nic nie czuje... a pali ciągle tak samo... czyli ok. 11,5 na 100 w mieście... troche dużo, ale C20NE w automacie tak już ma ![]() ![]() |
![]() critt kadett Będzin | 2002-09-27 12:37:18 Potwierdzam.Pomimo w miare oszczednego C16NZ po montazu magnetyzera (maksor sport)nie odczułem/nie zauwazyłem/ żadnych zmian (poza lżejsza kieszenią ![]() |
![]() Edmund_Dantes OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2002-09-27 15:30:38 Witam ![]() Powiem tak : mam magnetyzer od nowości( tzn był zamontowany jak kupiłem OMESIĘ w dojczlandii), w każdym razie przy okresowym przeglądzie aparaturka do mierzenia zawartości dwutlenku wskazała pomiar absurdalnie niski( już dzisiaj nie pamiętam jaki ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam OMEGOWSKĄ Brać Edmund Dantes |
![]() Mlody_Omega Lanser Pabianice | 2002-09-27 22:32:34 Mądrze gada!! Polać mu... ![]() ![]() LOS OMEGAS BESTIALES !!! [ wiadomość edytowana przez: Mlody_Omega dnia 2002-09-27 22:33:59 ] |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-11-20 15:11:22 Witam Brać Oplowców.
Czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek ma lub miał zamontowany magnetyzer wraz z instalacją LPG? Jeżeli tak to prosiłbym o opinie na temat urządzonka. W poprzednim autku miałem magnetyzer Multimag i rzeczywiście toto działało, ale nie wiem jak to wygląda w przypadku gazu,szczególnie różnice przed i po zamontowaniu wynalazku. Pozdr. |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2002-11-20 15:13:16 a opowiedz mi jak dzialal magnetyzer w twoim autku ???
jakie byly efekty ?? opinie n temat magnetyzerow sa oglednie mowiac bardzo rozne - w wiekszosci negatywne jak to wyglada u ciebie pozdroofka |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-11-20 15:26:56 Poprzednio miałem Multimaga... wstyd powiedzieć ale jeździłem Seatem Ibizą 0,9!!!. Autko spalało średnio 5,5l /100 km. Po zamontowaniu rzeczonego cuda po ok 1 mieś. spalanie zaczęło spadać z każdym tankowaniem. Najpierw było ok 5,0 a po następnych kilku mieś spadło do 4,5 i chyba by spadało dalej aż do 0 i przestraszony sprzedałem autko, by się przesiąść do Omesi B ![]() ![]() Pozdr. |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-11-20 15:27:42 Sorki wielkie ale ja naprawdę wcisnąłem enter tyko raz nie wiem, może mój komputer zapragnął dwóch gwiazdek ![]() Poprzednio miałem Multimaga... wstyd powiedzieć ale jeździłem Seatem Ibizą 0,9!!!. Autko spalało średnio 5,5l /100 km. Po zamontowaniu rzeczonego cuda po ok 1 mieś. spalanie zaczęło spadać z każdym tankowaniem. Najpierw było ok 5,0 a po następnych kilku mieś spadło do 4,5 i chyba by spadało dalej aż do 0 i przestraszony sprzedałem autko, by się przesiąść do Omesi B ![]() ![]() Pozdr. [ wiadomość edytowana przez: arklin dnia 2002-11-20 15:57:27 ] |
![]() czarekh100 opel astra gsi Radzanow | 2002-11-20 16:19:02 ja kupilem autko z magnetizerami i zalozylem LPG.nie sadze zeby one dawaly jakies zauwazalne rezultaty-moze dlatego poniewaz przeznaczone sa do benzyny.
slyszalem o magnetizerach specjalnie do LPG ale osobiscie uwazam ze te ok 200 zloty mozna wydac na cos innego ![]() pozdrawiam |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-11-20 16:48:11 magnetyzery testował kumpel w omesi a c20ne. najpierw twierdził że pomagają. kiedyś przeszkadzały przy robocie w silniku i je wywalił. okazało się "że nie ma żadnej róznicy to po co przepłacać"
założone były oczywiście na przewodach gazowych. dla mnie magnetyzery to bajka. kasę przeznaczoną na ich zakup można spokojnie wydać na coś bardziej imponującego. najprostszym sposobem na ograniczenie spalania to mniej gnieść ten prawy pedał |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-11-21 08:19:44 Masz rację Robert_Kraków należy mniej gnieść prawy pedał, tylko że w moim przypadku jest to już niemożliwe ![]() ![]() Pozdr |
![]() Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2002-11-22 12:29:40 No ja tez wlasnie slyszalem dwie rozne a raczej 3 rozne opinie -- ale zadna od uzytk OPLA!!:
1) honda CRX V-tec -- kolega w pracy zalozyl i jest zachwycony - podobno spadlo mu spalanie, auto jezdzi "lepiej", ale nie jest w stanie sprecyzowac! - jest zachwycony - MULTIMAG 3 szt. 2) palio 1.4 -- moj chrzestny zalozyl i zdjal!!! kupa -- pic na wode a na gazie jak wsadzil powidzial, zebym poszedl lepiej na piwo! 3) SPRZEDAWCA --------- magnetyzerow w borkach'02 !!! ----------- REWELACJA , mniej pali, lepiej jezdzi, - szybciej, lepiej przyspiesza!!! MOZE NA PSYCHOKE TO DZIALA,ZE MASZ MAGNETYZERY TO LEPIEJ JEZDZI.... JAK TO JEST? |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-11-22 12:59:30 Być może ,że jakieś oddziaływanie na psychę jest, bo w autku które katalogowo miało 40 koników,z których po kilku latach pewnie trochę padło, trudno było odnależć radość z jazdy,natomiast po zamontowaniu Multimaga miałem wrażenie jak gdyby pozostałe jeszcze koniki mniej protestowały przy zmuszaniu ich do pracy ![]() Pozdrowionka. |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2003-01-03 11:38:04 Witam.
Z nowym rokiem sprawiłem sobie magnetyzer Multimag, a w zasadzie jest to kpl 3 magnetyzerów. Po pozytywnych doświadczeniach z benzyną postanowiłem spróbować jak to działa na gazie. Jak zauwazę zmiany to będę Was na bieżąco informowal. Jednoczesnie zachęcam tych z Was, którzy mieli kontakt z tymi wynalazkami o napisanie o swoich doświadczeniach. Pozdr. |
![]() RWicik Chevrolet Lacetti WA, PL | 2003-01-03 11:50:42 Z tego co słyszałem to nic nie daje, ale efekt psychologiczny może być pozytywny |
![]() Jarekk Astra Warszawa | 2003-01-03 13:39:34
arklin na czym polega ten kpl? Ja właśnie zamierzam sobie sprawić magnesy, a ponieważ mam gaz to musze założyć nasadowy. A ten kpl to może być ciekawe rozwiązanie |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2003-01-03 14:40:36 Komplet to 3 magnetyzery 1- powietrzny zakładany na dolocie powietrza, 2 paliwowe zakladane za parownikiem, a przed mikserem w odl. ok 1cm od siebie. dodam, że montaż jest nieinwazyjny, po prostu zaklada się toto na przewody i tyle. Jedyny problem może być ze znalezieniem miejsca, pomimo małych rozmiarów miałem straszne problemy, w Bestyji tak jest napchane mnóstwo kabli, wtyczek i kolanek, że można zglupieć.
Musiałem zamontować 2 magnetyzery paliwowe w odl. ok 10 cm( zamiast 1cm) jeden przed, a drugi za elektrozaworem bo inaczej się po prostu nie dało. teraz czekam na efekty. Co do efektu psychologicznego to nie wiem, ale wiem , że w poprzedniej "bryce" ( Seat Ibiza 91r. 0,9) zużycie spadlo ok. 20%. Dodam jescze, że te ustrojstwo nie jest tanie Kpl. 350 zł.Ale jak się weźmie pod uwagę (przewidywane) przedłużenie życia katalizatora, sondy itp. to myślę, że można zaryzykować. Szczególnie posiadacze gaźnikowców powinni zwrócić na to uwagę bo w przypadku gaźnika wystarczy 1 magnetyzer paliwowy (130 zł) a jest najwięcej do poprawienia jeżeli chodzi o spalanie. Pozdr. [ wiadomość edytowana przez: arklin dnia 2003-01-03 14:49:03 ] |
![]() Jarekk Astra Warszawa | 2003-01-03 18:01:52 to jeszcze tylko małe pytanie. Multimag to amerykański magnetyzer? |