Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Piwek Omega B Caravan Hajnówka | 2006-02-23 21:52:01 nie bardzo wiem o co chodzi nie otwierają się? i od zewnątrz i od środka?
miałem kilka razy podobny przypadek w mojej omie. Ktoś otwiera drzwi a ja klikam na pilot aby zamknąć central. potem chlast drzwiami i po sprawie. Nie powinno mieć to wpływu może tylko fatalny zbieg okolicznosci. |
![]() radeck opel vectra chełm | 2006-02-23 22:08:24 Chodzi o to że centralny na tych drzwiach nie działa? Można otworzyć ręcznie choć czasami i z tym jest problem, czasami b. trudno wyciągnąć przycisk. |
![]() Piwek Omega B Caravan Hajnówka | 2006-02-23 22:18:22 na początek proponuję porządne smarowanie zamka, ciężko chodzi przycisk i może siławnik nie daje rady. Pozaglądaj, podmuchaj, popryskaj, może się kabelek poluzował.
Powodzenia |
![]() radeck opel vectra chełm | 2006-02-23 22:44:59 Dzięki, spróbujemy jak nie wyjdzie to dalej pomarudzę na forum ![]() |
![]() Michaello84 Forumowicz Astra G Coupe Bertone Warszawa | 2006-02-24 14:04:43 ja mam ten sam problem, tylko że z lewymi drzwiami i niestety żadne przesmarowanie mi nie pomogło... ![]() |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2006-02-24 14:22:01 zdejmijcie boczek, sprawdzcie czy siłownik działa, podłączcie go pod aku na chwile sprawdzając czy działa.
Jesli nie działa to mozecie go rozpruć i sprawdzić sam silniczek, często poprostu te mini kabelki przy silniczku się obluzowują. Jeśli padł silniczek to udajcie się z nim do sklepu modelarskiego, tamp powinniście dostać podobny. Siłownik od drzwi jest niby nie rozbieralny, ale dla chcącego nic nie stanie na przeszkodzie, poprostu trzeba go potraktowć nozem na łączeniach, a po zmontowaniu go dobrze skleić klejem. |