Kupno Omegi prosze was o rade ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jakis czas temu rozbilem swoja ome A w kombi i czs na zakup czegos nowego nawet jesli tamta wyklepie to i tak nie mam zamiaru juz nia jezdzic...
Przegladajac aukcje allegro wpadla mi w oko ta oto Omeska :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=88670428

Co sadzicie o tym aucie prosze o szczere opinie ,ale bez komentarzy typu dupiaty kolor bo to raczej mnie nie obchodzi.
Autko jest z kielc ja mam tam jakies 200 km jesli ktos bylby uprzejmy zobaczyc wstepnie ten samochod to bylbym dozgonnie wdzieczny
Pozdrawiam.

Pablo

Jak dla mnie jest wporządku. Wyposarzona jak na Omegę przystało i ma ładne kółka Zależy tylko od ceny! Ja bym ją obejrzał!!!

Szyba przednia wymieniana ale mogę się mylic bo Omegi A antene mają w szybie

Weż tylko pod uwagę, że w/g danych technicznych ten typ silnika powinien być zasilany benzyną o liczbie oktanowej 98.
Co z pewnością odbije się na kieszeni, lub ... kombinacje z korektorem oktanowym.

Poproś Cmatta to ją obejrzy na miejscu i zda ci relację.

Czesc,co do moich uwag,ja zawsze sie czepiam tych detali Wiec
Robiony przod,maska napewno lakierowana,zbyt swierzy znaczek na niej Opla,wymieniona szyba. Napewno nie fabryczny reflektor z calym wkladem od strony kierowcy,tak samo halogen,podejrzanie jasniejszy,jakby mlodszy.Rowniez lusterko od kierowcy bylo ruszane. Przebieg rzeczywisty prawowity,miedzy 250tys a 300 tys. Sparciala skorka od recznego,lecz kierownica jeszcze dobra. Nierowna kieszen pod radiem,peknieta od gory? Ktos czesto tam grzebal nieumiejetnie.czeste zabawy z radiem?W dodatku przez amatora.Ten kabelek idacy u podnoza pasazera,to od zmieniarki? Swiadczy o profesjonalizmie.Ogolnie wnetrze zadbane,zasyfiale dywaniki. Z zewnatrz jak na ten rocznik dobrze sie prezentuja prawe tylnie drzwi.Spytaj sie czy yly robione progi,bo ten model nie powinien miec nakladek na progi,czyzby byly juz zjedzone? Ogolnie ,jesli lykniesz za 2200zl To bierz. Popros o zdjecie silnika.Jesli autko jest zadbane to i tam powinna byc namiastka czystosci.Wiem,czepiam sie,ale no coz...

mario26DR wielkie dzieki wlasnie o takie rady mi chodzilo
Mysle ze cena jest atrakcyjna
probuje scignac Cmatt-a i poprosic go o ogledziny.
Rozmawialem z gosciem jest konkretny powiedzial co autko boli a co jest zrobione. Wazne ze jezdzi nim 8 lat i wszystkie naprawy robil na bierzaco. Jest jeszcze jeden feler nie opisany w aukcji mianowicie uszkodzony aftomat. Stracil 4 bieg, auto jezdzi ale na trasie nie da rady za szybko
Dla mnie to bez roznicy bo ten automat poleci jesli tylko ja kupie.
ubezpieczenie jest do sierpnia co tez jest atutem.
Wogole autko ma troche wartosciowych dodatkow
I o to chodzi w omedze ma byc wypasiona po brzegi, przynajmniej dla mnie jest to bardzo wazne.
Oczywiscie jest to 2 w kolejnosci po stanie technicznym pojazdu
Tak wiec czekam na dalsze cenne uwagi...

Witam ,naprawa automatu nie stanowi problemu ,Auto Radka w Mikołowie, inne graty też sie znajdą, za ta cene do wziecia.
pzdrawiam DanDan

Jeszcze jedno pytanie ,do tej pory jezdzilem no i obecnie jeszcze mam
Omege na chromach po lifcie
Powiedzcie jaka wedlug was oczywiscie jest wyzszosc jednego modelu nad drugim
Oczywiscie o ile takowa istnieje

AA i proszona jest jakas fachowa notka odnosnie silnika 2,0 SE

jak to sie zachowuje na gazie ??

[ wiadomość edytowana przez: Pabelo dnia 2006-02-27 15:39:59 ]

[ wiadomość edytowana przez: Pabelo dnia 2006-02-27 15:45:15 ]

Jesli jest to silnik na paliwo wyzsza oktanowo,a gas niby jest takowy to powinno byc dobrze.Ale jedno pytanie,czemu gosciu jej niezagazowal?

Cytat:
2006-02-27 15:36:40, Pabelo pisze:
Jeszcze jedno pytanie ,do tej pory jezdzilem no i obecnie jeszcze mam Omege na chromach po lifcie Powiedzcie jaka wedlug was oczywiscie jest wyzszosc jednego modelu nad drugim Oczywiscie o ile takowa istnieje

wyglad...

Cytat:
2006-02-27 15:36:40, Pabelo pisze:
AA i proszona jest jakas fachowa notka odnosnie silnika 2,0 SE jak to sie zachowuje na gazie ??

tak samo albo i lepiej niz c20ne. nie ma sondy lambda wiec jeden problem z glowy...

mario26DR odpowiedz jest prosta stac go na bene
Rozmawialem z nim przez telefon pisalem maile no i co tu duzo mowic autko warte zainteresowania ,wiec w tym tygodniu wybieram sie do Kielc
Jak wszystko cacy to biore
Pozdrawiam Omega maniakow

Ale calej prawdy dowiesz sie na miejscu Autko ma byc dorazne,czy chcesz pomykac jakis dluzszy czas? Wiesz,czasami warto dorzucic te 500zl wiecej i kupic cos konkretniejszego.A tak zmarnujesz czas,paliwo,i pieniadze. Polukam jeszcze w ogloszenia,moze cosik ci znajde,do 3000zl oki?

Mowisz,masz: omcia 1992 3000zl niezla

Za te pieniadze,taki stan,ladnie sie prezentuje.Takim autkiem to sie powozisz jeszcze pare ladnych lat No i ten kolor,jak moja byla Sadze,ze warto wysuplac pare groszy wiecej.

a automata znajdziesz u mnie w dobrej cenie

omega juz w domu

Dzieki Disel za fotki
Oma jest śliczna ale pare rzeczy do zrobienia
Jako ciekawostke podam ze poprzednim wlascicielem byl
manager zespolu muzycznego M.A.F.I.A.
Andrzeja Piasecznego
Koles przesympatyczny a o omcie dbal nalezycie

Pozdrawiam i szerokiej drogi