Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-02-27 22:53:16 witam, od razu na początku mówię, że starałem się znaleźć coś podobnego na forum, ale mi się nie udało.
coś mi burczy w nawiewie od strony kierowcy. wyjąłem filtr i rozebrałem te wszystkie plastiki które dochodzą do tej dziury zaznaczonej na rysunku nr 8.po lewej stronie w tej dziurze wiruje sobie wiatrak, z prawej strony w zależności od tego czy właczamy nawiew czy nie zamyka lub otwiera się klapka. i jak na mój gust za tą właśnie klapką coś burczy... zwłaszcza na dosyć niskim zakresie nawiewu. drgania są takie że nawet na postoju czuć je delikatnie na kierownicy. nie mam zielonego pojęcia co tam mogło się zablokować. po przedmuchaniu wszystkiego przez chwilę było dobrze, ale włączyłem dla sprawdzenia obieg wewnętrzny i znowu to samo ![]() TU JEST RYSUNEK sorry, że to wszystko niefachowym językiem... HELP |
![]() furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-03-02 13:27:57 może ktoś z Was poleci DOBRY serwis w Warszawie? "mój" mechanik nie jest w stanie poradzić sobie z tym problemem. |
![]() furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-03-03 09:19:52 sprawa nieaktualna, naprawione ![]() temat nadaje się do zamknięcia ![]() |
![]() ArturLegnica BMW 525i E-34 Legnica | 2006-03-04 00:04:36 napisz co bylo nie tak.... moze komus sie to przyda!! |
![]() Paffcio BMW Friend BMW 318 Ci Sosnowiec | 2006-03-06 11:35:07 Wlasnie opisz co bylo !!! |
![]() furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-03-06 20:20:25
w życiu bym na to nie wpadł, g...o straszne. za plastikiem który odchodzi od filtra a wchodzi "pod szybę" w dziurę są niewielkie plastikowe zaczepy. jeden z nich się wypiął i wkręcił/zakleszczył w wiatrak. ten stracił wyważenie i tyle. cholernie ciężko było to wyjąć ale finalnie się udało. pomyśleć, że to tylko to a dźwięk był co najmniej jak przy starcie samolotu (przy zwiększaniu nawiewu) a kierownica drgała jak przy dużej prędkości bez geometrii. na szczęście to tylko takie coś ale strachu się najadłem... ![]() |