MotoNews.pl

Zmiana automatycznej skrzyni biegów na manualną

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Klubowiczów!

mam pytanie . czy ktoś z was wymieniał skrzynie atomat na manual chodzi o silnik 1.8 90 rok. czy obudowa skrzyni manualnej pasuje do silnika? czy trzeba wymieniac wał pędny? czy jest to możliwe?

prosze o kontakt na forum lub majla

GregD zrobił to w Senatorze A2 zapytaj jego. Facet jest bezbłędny

trzeba wymienić skrzynie oraz niestety wał napędowy - w manualu jest dłuższy. poza tym jeszcze koło zamachowe i kompletne sprzęgło.

Cześć!
Hehe, coś mnie tak Bartku rozreklamował
Jeszcze : linka od sprzęgła, pedał sprzęgła(kpl. z pedłem hamulca) i ta część konsoli gdzie wychodzi drążek zmiany biegów.

Witam Was!

Dzieki za porady widze ze to jednak sporo pracy i kłopotu
łatwiejej chyba sprzedac!

Pozdrawiam Bercik

Uwaga ! Strona mechaniczna nie załatwia sprawy do końca !! Należy przeprogramować sterownik elektroniczny silnika lub go wymienić jest to bardzo istotne z powodu innej charakterystyki sterowania

Hmm.. to co ja mam zrobić? Mam silnik C30LE który wcześniej wpółpracował z ręczną. Teraz tyra z automatem na sterowaniu od 30E który również cały okres używania eksploatowny był z automatem. Damn ostraq zagwostka, bo nawet niewiem czy moją kość da się przeprogramować.

Eee... z tą elektroniką to raczej w nowszych samochodach ale nie Omega A i nie nasze Senatorki Bartku. Przykład mój samochód.