MotoNews.pl

Tankowanie w Austrii i we Włoszech- POMOCY!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatm wszystkich. W czerwcu wybieram się do Włoch a konkretnie do Genui i bardzo proszę o informacje o miejscach gdzie mozan zatankować LPG. Z góry dziekuję za pomoc. Maniek

moze coś znajdziesz w "LPG Raport"

Cala masa postow na ten temat nie tylko na tym forum na pewno sobie poradzisz. Co do Austrii to mozesz ten problem pominac praktycznie poniewaz ostatnia stacja jest na granicy czeskiej z austria(gaz jakies 2.3zl).W Austrii tankowalem na stacji przed Wiedniem jakies 60km o ile mnie pamiec nie myli l gazu kosztowal w granicach 3zl. We Wloszech liczba stacji jest ogromna wogole bym sie tym nie przejmowal polecam autostradami tanie i wypasione. Przy autostradach GPL jest nieco drozszy okolo 2.5zl ale i tak warto gazowac Ceny z okresu sierpien/wrzesien ub. roku.Jak bedziesz mial czas to z zachodniego wybrzeza polecam Le Rici i Portofino - klimat tam panujacy na dlugo pozostaje w pamieci. Pozdrawiam

Może te adresy stacji pomogą http://infogaz.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1049

Może te adresy stacji pomogą http://infogaz.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1049

Sorry coś nie tak wcześniej wysłałem www.gas-tankstellen.info

Witam ja zakupiłęm na allegro płytke ze stacjami gazowymi prawie w całęj europie dokładna zapłaciłem chyba koło 19 zł , dokłądnie oznaczona jeszcze nie sprawdziłęm czy zgodna z prawdą bo też jadę w czerwcu.

A ja pojechałem w ciemno i tylko jakies 200km musialem na benie zrobic u Niemcow. Poza tym spoko. We wloszech luz, nawet w Austrii sie znajdzie (stacje OMV). Warto pamietac, ze Niemcy nie pisza na tych tablicach o LPG (a wlasciwie GPL - tak to sie na zachodzie nazywa) tylko trzeba zajechac na stacje. Ale shell powinien miec.
We wloszech luz - jak u nas.
Jesli chodzi o Austrie to tez idzie zatankowac, ale jak jedziesz przez Niemcy do Wloch to to raptem ze 60km przez ta austrie, wiec...

Koncowki te same co u nas.

Kamil_H: nie wiem jak Włochy i Austria, ale w Niemczech końcówki są inne niż u nas,więc nie wprowadzaj kolegi w błąd !!!

Witam,

Jutro wyjeżdzam do Francji przez Słowację, Austrię i Włochy.

Zapodam najświeższe dane za tydzień z dostępnością i cenami LPG.

Pozdrawiam,
Darek

Właśnie, a propos końcówek do gazu, to czy trzeba kupić te inne typy, czy na stacjach, np. w Niemczech, mają?

W NIEMCZECH NA NIEKTÓRYCH STACJACH MAJĄ KOŃCÓWKI, ALE LEPIEJ KUPIC I WZIĄC ZE SOBĄ-BĘDZIE ŁATWIEJ. MOŻNA JE DOSTAC W ZAKŁADACH MONTUJĄCYCH LPG ALBO ALLEGRO, KOSZT OKOŁO 40-50 ZŁ.

Cytat:
2006-03-16 11:35:04, stanek39 pisze:
Kamil_H: nie wiem jak Włochy i Austria, ale w Niemczech końcówki są inne niż u nas,więc nie wprowadzaj kolegi w błąd !!!

Bo nie byłem i tylko mi sie wydaje. Jasne! Tankowalem na kilku stacjach i koncowki byly te same. Bez zadnych przejscówek. Moze mialem szczescie, ale pisze co widzialem.