MotoNews.pl
7 Polski Fiat 125p LUX ????? (137126/0)

Polski Fiat 125p LUX ?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
LINK TU KLIKAC

czy moze mi to ktos wytlumaczyc ...bo mnie to na jakas proteze z poloneza przypomina.....na stronie fso nie znalazlem zmian w swiatlach w wersji LUX

A TERAZ KLIKAC TUTAJ

[ wiadomość edytowana przez: Kwadrat125 dnia 2006-02-28 22:04:35 ]

co by to nie bylo i tak jest brzydkie i orginalne wyglada duzo ladniej
a gosciu na aukcji niezle sciemni a

[ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2006-02-28 22:21:54 ]

Cytat:
2006-02-28 22:21:12, bartong44 pisze:
a gosciu na aukcji niezle sciemni a

sie nie znasz, to nie komentuj

temat był już wałkowany na wielu stronach i forumach,

i we wszystkich pojawiał się tylko jeden wspólny, ale za to pewny punkt:
125p LUX istniał

pozostałe kwestie do dziś nie są rozstrzygnięte (np. w ilu egzemplarzach, czy miała to byc wersja eksportowa, czy da sie znaleźc gdzieś jakiś zachowany egzemplarz) - pare razy pojawiały się jakieś sensacyjne wieści, ale w sumie nic z tego nie wynikło

poza tym poszukaj dobrze na forum FSO AK, bo tam też ten temat był szeroko omawiany

-----------------
jakiś lepszy cwaniak... matkę wozi z tyłu...

swego czasu w zomisie wywalali kontener swiatel i okulaksow do luksa...

Cytat:
2006-02-28 22:23:23, Koniu pisze:
sie nie znasz, to nie komentuj

wyciagam tylko wnioski na podstawie przeczytanego artykułu z linka powyzej w ktorym sa wymienione jedynie halogeny a nie zmiana lamp

To nie jest bajka WERSJA LUX ISATNIAŁA
ten kredens był produkowany w 1977 na export wyszło bardzo mało tych modeli...

kumpel ma z 10 znaczkow do LUXa ."LUX" Czeczunowi kiedys nawet foto pokazywalem , ale gdzies mi wcielo.

Ale macie sensację...
Jasne że lux był, mi znane są przypadki aut z 1976, 1977 i 1978. Jeden, zielony, jeszcze niedawno bywał widziany w okolicach Olkusza, kilka lat wcześniej jakiś lux leżdził po Bydgoszczy. Poza tym jako dzieciak widzialem w Puławach (Lubelskie) granatowego DFa z prostokątnymi lampami, ale nie potrafię powiedzieć, czy były to lampy prostokątne z poloneza i wstawił je jakiś domorosly racjonalizator (jak w tym aucie), czy były to fabryczne reflektory z wartburga.
Lampy wystawione na aukcji pochodzą z wartburga, na innej aukcji tego kolesia są inne części z tego auta.

Parę fotek:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us (fotka autorstwa Mikrego)

LUX '78

LUX '80
Bardzo mocno zastanawiam się nad zrobieniem ze swojego fiata repliki LUXa przy okazji remontu blacharskiego, ale to na razie odległe plany...

tak czy siak zwykle swiatla w kancie jak dla mnie sa 100 razy ladniejsze i bardziej pasuja.

Prawda, ale jak ktoś lubi unikaty, to lux jest jak znalazł
Tak BTW, to na allegro niedawno był też okular do luxa.

Cytat:
2006-03-01 10:30:55, jacek_s pisze:
na allegro niedawno był też okular do luxa.

potwierdzam

-----------------
jakiś lepszy cwaniak... matkę wozi z tyłu...

A miałem ochotę sobie zrobić Wartburga..... i pewnie okularów bym nie dostał , bo reflektory już są na Allegro...
No cóż , zrobię coś innego... No chyba , że ktoś ma okularki
P.

Peyo, szpachla, włókno szklane i wszystko się da wyczarować

Cytat:
Poza tym jako dzieciak widzialem w Puławach (Lubelskie) granatowego DFa z prostokątnymi lampami, ale nie potrafię powiedzieć, czy były to lampy prostokątne z poloneza i wstawił je jakiś domorosly racjonalizator

to pewnie musialo byc dawno
nie znam nikogo kto by pamietal takiego fiata
ale moze gdzies stoi w garazu i czeka na lepsze czasy

To bylo jakieś 5-6 lat temu, stał na parkingu niedaleko dworca PKS, blisko byla siedziba TPSA, market champion. Na tym parkingu stały też busy kursujące do lublina.
W Puławach widzialem też specyficznego pickupa, z kabiną przedłużoną o około 0,5 metra, był tam o ile dobrze pamiętam dodatkowy rząd siedzeń. Ten stał pod blokami koło zajezdni PKS, przy ulicy ktora prowadzi do "Domu Chemika".

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2006-03-01 19:54:41 ]

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C898629

lux po tuningu

Cytat:
2006-03-03 09:30:54, kania_ pisze:
www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C898629 lux po tuningu

Chciałeś powiedzieć : WIOCHA

Ło krzywa... reflektory i okulary ma z Luxa... do tej pory myślałem, że tjuner wstawił prostokąty z poldka, a tu taka niespodzianka ...

Cytat:
2006-03-03 13:44:59, jacek_s pisze:
Ło krzywa... reflektory i okulary ma z Luxa... do tej pory myślałem, że tjuner wstawił prostokąty z poldka, a tu taka niespodzianka ...

Kolega sobie raczy jaja robić , tak ?????????

Foto chyba coś tłumaczy

To nie lezało nawet koło okularów od LUX-a !!!
Reflektor może i tak , ale pewności nie ma ... może gość z Wartburga wycharatał i wstawił .... ale te okulary to jakaś samoróbka i w dodatku niedokładna i obleśna...
Pozdro. Piotrek.