Odgrzybianie klimatyzacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Wierzę że juz niedługo będzie wiosna - czyli czas używania klimatyzacji. Kupiłem preparat do jej oczyszczenia i odgrzybienia.
Wątpliwości mam co do sposobu uzycia. Jest jak byk napisane - zdjać filtr klimatyzacji i dostać się do parownika. Tylko że w hyundai lantra 1997 nie ma chyba tego filtra (poprawcie mnie jak jest inaczej). Pytanie - gdzie szukać parownika klimatyzacji w lantrze 1997.
pozdrawiam (wiosennie bo juz marzec!)
pgr

no zapewne jest tam taki mały zonk jak w coupe ..zdejmij sobie schowek i popatrz na kanał wentylacyjny między dmuchawą a centralnym kanałem ...jeśłi masz filtr to tylko tam ...jak nie masz (tak jak u mnie w coupe) to polecam strone webtechu - jest tam manual jak robi sie otwór (tak dokłądnie) w obudowie i jak sie psika tam jakimś cudem..... jak to czytałem to byłem bliski ROTFl ale niestety tak to wygląda...ja dałem sobie spokój jakoś bardzo mi kapciem nie wali z klimy

w zeszłym sezonie "odgrzybiałem" od strony kratek nawiewów ,na preparacie który kupiłem instrukcja tak mówiła -tylko wpuszczałem wężyk maksymalnie głęboko...........efekt smrodek zanikł aż do jesieni