Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() saqul Espero 2.0 CD LPG / ... Kleszczów | 2006-03-01 13:49:41 Witam,
Pamietam kiedyś facet regulował mi zapłon w maluszku za pomocą lampeczki 12V, podłączał do cewki i gdzies do aparatu zapłonowego, pozniej przekrecal kluczyk zeby autko bylo na zaplonie i krecil aparatem - wyczówał punkt gaśniecia i zapalania żaróweczki i tak oto ustawiał zapłon - nie trzeba lampy do ustawiania zapłonu i nie potrzebne są znaki - wiem że to działało bo z ciekawości pojechalem na sprawdzenie zapłonu i mialem idealnie, mam pytanie czy da się tak zrobić w essim z silnikiem 1.3CVH - też mam aprarat i cewkę - tyle że mam też moduł czy coś tam ![]() |
darmcdoman MK 7 - 1.8 TD Opole | 2006-03-01 14:05:26
Bez urazy, ale z Twojej wypowiedzi wynika, ze nie bardzo masz pojecie jak to wszystko dziala ![]() Wez daj lepiej komus zarobic pare zlotych, komus kto wie co to lampa stroboskopowa, co to to wezyk podcisnieniej regulacji wyprzedzenia zaplonu i komus kto zna odpowiednie parametry kata wyprzedzenia zaplonu. Kiedys mialem mazde 323 1.6, 88KM, tylko niestety poprzedni wlasciciel regulowal ja u pana Kazia w garazu, przy swiecy. Kiedy zdobylem parametry regulacyjne, i lampe stroboskopowa okazalo sie, ze zaplon ustawiony byl na +15stopni, zamiast na +8. Roznica przyslowiowe pol milimetra na aparacie zaplonowym sprawila, ze auto nagle zmienilo sie nie do poznania. Spalanie, osiagi, kultura pracy ![]() |
![]() saqul Espero 2.0 CD LPG / ... Kleszczów | 2006-03-01 16:46:37 nie chodzi o to że nie chce dać zarobić parę złoty, bo ustawienie zapłonu lampą miał bym nawet za darmo, jest problem bo nie mam pokrywy rozrządu (plastikowej chyba) a tam są znaki - nigdzie nie mogę jej dokupić |
![]() saqul Espero 2.0 CD LPG / ... Kleszczów | 2006-03-01 18:36:19 heh dzieki za pomysl ![]() |