MotoNews.pl

Czym skleić zderzak?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj cofając zahaczyłem w kupę zmarzniętego piasku. Pękł mi z boku zderzak, czym i jak go skleić? Da radę coś z tym zrobić?

Żywicą...jeśli pęknięcie nie jest duże...ja tak zrobiłem ale niestety nie obejdzie się bez malowania.

Ściągnąć zderzak, kupic wate szklaną z żywica , skleić zderzak , poczekac aż wyschnie , wyrównac zaprawka , dobrac lakier ok 200ml i wylakierowac najlepiej dwoma warstwami

Dac do fachowca co za 30 PLN sklei/zepoli. W Warszawie Kiełek wie gdzie to zrobić...

Cytat:
2006-03-02 10:12:51, zetec pisze:
Ściągnąć zderzak, kupic wate szklaną z żywica , skleić zderzak , poczekac aż wyschnie , wyrównac zaprawka , dobrac lakier ok 200ml i wylakierowac najlepiej dwoma warstwami

Podłączam się do opoini kolegi . Dobry , tani i skuteczny sposób.
Sprawdziłem na swoim zderzaku.

Cytat:
2006-03-02 10:12:51, zetec pisze:

Watą szklaną to sobie mozna co najwyżej dom ocieplic , a tak poważnie to pewnie miałes na mysli mate/włuko szklane.

proponuje zywice z włónem szklanym lub najlepiej kupic szpachle z włunknem szklanym

dac do kogos kto to robi koszt ok 30zł a sam zrobisz za:
-20zł zestaw naprawczy,
-12zł szpachlówka,
-5zł rózne papiery scierne,
wiec robiony samemu wyjdzie drozej. lepiej oddac do fachowca. chyba ze od razu planujesz jakies przeróbki wtedy warto samemu cos pokombinowac.

chyba taniej Cie wyjdzie samemu klejenie. mi kiedys klejil i wziol 40 zl a mnie wyszlo 30 i wiem przynajmniej co zrobilem. klej zywiczny jest po okolo13 zl i szpacglowka 14 zl.

Co Kropelka sklei sklei żadna siła nie rozklei

A poważnie to jak chłopaki mówią, ale mnie by się nie chciało, czy wyjdzie tyle samo czy trochę drożej, to znowu nie taka różnica. Dla mnie zderzak pod pachę i do fachowca Wolę się bawić w inne rzeczy niż klejenie zderzaka, a i mam wrażenie że taki gostek zrobi to lepiej odemnie

Dobra, jadę do blacharza/plastikarza. Ma mi to zrobić właśnie za 3 dyszki, a przynajmniej się nie pobrudzę

A z tyłu to sobie chyba zamontuję czujnik cofania.. Już kilka razy przydzwoniłem tyłem, u mnie pod blokiem - swoją drogą essi jest mało skrętny, nie uważacie?