Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Michaello84 Forumowicz Astra G Coupe Bertone Warszawa | 2006-03-02 10:16:25 link
zerknijcie... i uważniej przeczytajcie!! [ wiadomość edytowana przez: Luz dnia 2006-03-02 11:39:42 ] [ powód edycji: zlinkowałem ] |
![]() Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2006-03-02 13:15:03 Ależ się koleś wpierniczył ;/ Po trochu na swoją własną prośbę - po samochód za 6 tysięcy euro to mógł się pofatygować osobiście. |
![]() psinthos Pełnoprawny Klubowicz SternenFlotte Warszawa | 2006-03-02 13:59:43 LOL!!! ![]() Jak mozna sie na cos takiego zlapac? ![]() ![]() Kiedys 'testowo' moj znajomy nawiazywal z takimi 'sprzedawcami' kontakt - sprawa zawsze konczyla sie tak samo (nota bene w e wszystkich przypadkach byly to MB w bardzo atrakcyjnych cenach). Gdy stwierdzal, ze zamiast dokonania przelewu jednak przyjedzie po auto osobiscie, okazywalo sie, ze auto 'wlasnie' zostalo sprzedane. O takich przekretach sa informacje i wszystkie serwisy typu mobile.de czy auto scout ostrzegaja, aby absolutnie nie placic zadnych zaliczek ani (tym bardziej) calej kwoty za auto. IMO - szczyt glupoty. ![]() |
![]() Michaello84 Forumowicz Astra G Coupe Bertone Warszawa | 2006-03-02 16:36:36 dokładnie, szczyt naiwności i głupoty... |
![]() bartex Opel Astra F Rzeszów/Bolton UK | 2006-03-03 08:40:23 Miesiąc temu szwagier szukał auta z tym że chyba na mobile.de(nieważne) no i znalazł kilka ładnych autek, wysłał wiadomości że jest zainteresowany kupnem... i co? na 5 wysłanych maili dostał 3 podobne odpowiedzi i w każdym proponowali wysłać zaliczkę bądź całą kwotę... poprosił kolegę co kuma niemiecki i zadzwonili do jednego z gości a poźniej do drugiego i trzeciego i powiedzieli że przyjadą osobiście po autko .... i co? od 2 dostali odpowieź że autko jest już sprzedane a od trzeciego usłyszeli że auto było bite że cos jest nie tak i że to co było na stronie to było autko tylko przykładowe...
Dlatego tak jak pisze psinthos nie wpłacać żadnych zaliczek ani tymbardziej całych kwot za auto!!!!! |
![]() Sajmon77 Astra Stargard Szczeciński | 2006-03-03 10:17:35 Witam
Mialem identyczną sytuacje na mobile. Koles wylal mi nawet foto "swojego" dowodu osobistego i papierów auta. Na szczeście nie dałem się zrobić. Zgłosiłem sprawe do niemiec, w berlinie jest jakiś wydział, który się zajmuje takimi sprawami. |
![]() superkto Corsa Świdnica | 2006-03-03 13:06:02 No nie wiem czemu Panowie, ale nawet nie jest mi go żal.
Nawet śmiać mi się nie chce. Poprostu ręce opadają, że tacy ludzie są jeszcze na świecie. Nie chodzi mi tutaj o allegro gdzie kupuję coś za małe kwoty. Nawet telefonu czy radyjka bym z allegro nie kupił bez zobaczenia towaru Ja jak mam komuś zapłacić zaliczkę za jakąś robotę to od razu spławiam takiego gościa. Żadna to dla mnia firma. |
![]() rafalmatysiak Forumowicz Astra Cabrio i Corsa Wroclaw/ Cork (Irlandia) | 2006-03-07 16:27:43 dokladnie
Ale niestety tacy ludzie śą i nadal będą ( oszuści jak i naiwniacy). Pozostaje tylko współczuc kolesiowi bo popłyna troszeczke.Nawet jak odzyska tą kase to i tak ile nerwów i czasu straci! |
![]() orlen Forumowicz Już tylkoOMEGA A 2.0 ... Nowy Tomyśl | 2006-03-07 21:41:19 Ostatnio słyszałem że w Niemcach można kupić już kradzione auta z POLSKI .............. to się można zdziwić przy rejestracji ![]() ![]() |
![]() brasil Forumowicz Omega B Lublin/Niemce | 2006-03-11 15:35:24 No fakt, faktem, koleś się nadział... Ale w sumie na własne życzenie... Przy takiej kwocie, lepiej się dobrze zabezpieczyć, chociażby nawet pogadać przez telefon, a nie wszystko "virtualnie"!!
Porażka... |
![]() chomik Pełnoprawny Klubowicz Opel Rekord E1 2 dr Piotrkow Tryb./Lincoln UK | 2006-03-20 11:18:56 Sytuacja nieiekawa...z kasa jak z jajkiem trzeba bo zarobic ciezko a przepasc moze jak kamien w wode...nie wiem jeszcze jak, ale jak bym mogl pomoc to daj znac.Tez jestem w Anglii,choc bardzo krotko, ale jak sie na cos przydam to nie ma sprawy...pozdro 4 all |