Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-03-03 15:11:48
Gieroy, nie wierz mu ![]() ![]() |
MadziarTG Omega Tarnowskie Góry | 2006-03-03 15:28:19 Halo Chopaki dieslowcy
ja posiadam 2,5 TD , kolega który pisze o braku intercoolera nie ma racji i w pierszym i w drugim przypadki wystepuje . Co moge powiedziec o moim 2,5 Td póki co nie ma z nim problemów chociaz już wymienałem rozrząd , silnik ogólnie nie jest wsilony słyszałem od taksiarzy ze nawet 700 tys potrafią przśmigać , wersja 150 konna jest na pweno nowszą konstrukcją ale 24 zawory w głowicy sprawiają ze przy przegrzaniu peka bardzo często głowica . Silniki 2,0 i 2,2 faktycznie mają pompy wtryskowe bardzo wrażliwe pozatym nie ma żadnych napraw regulacji w grę wchodzi tylko wyminia a koszt to około 5- 10 tys i teraz najlepsze pompy są kodowane ze sterownikiem tzn tworzą komplet , jak wysiadzie i zakupisz z innego auta nie bedzie poprostu działała tylko autoryzowany dystrybutor po nr budy i sterownika może dobrac ci pompe . Silniki noweszj generacji tj Y2,5TD Y2,2 2,0 są napewno troszke oszczedniejsze mają już common raila i nie trzeba czekać tak długo na to grzenie świec common rail generuje wieksze ciśnienie na wtryskiwacze . Ale koszty naprawy są z pewnością większe od poczciwego 2,5 TD oznaczenie X2,5TD natomiast te 2,5 TD mają zwykle po wiekszym prtzebiegu problemy z zapalaniem na ciepłym motorze pod wpływem tem paliwo jest rzdsze i nie szczelna już głowiczka czy jak nazywją to fachowcy sekcja w pompie nie tłoczy od razu paliwa i trzeba kręcić rozrusznikiem dość długo . Wiecej już nie pisze i tak się rozpisałem ..... ![]() pozdrawiam i powiem tak jeżeli diesel tylko VW lub skoda i to na pompowtryskach koszt wymiany pompowtrysku to około 700 (nowy) zł jest ich zwykle 4 lub 6 a pompy już się naczytałes ![]() |
![]() dux78 Terespol | 2006-03-04 09:19:59 Nie chcę pisać o różnicach w tych silnikach a ni o ich wada czy zaletach, chcę napisać o paliwie na które tak narzekacie i zarazem chwalicie np: schell czy BP.
Mówię wam to wszystko gówno prawda. Przykład Sam osobiście tankuje autocysterny BP i Schella gazem mix(propan-butan) do aut zasilanych gazem i to są te auta które towar rozwożą po swoich stacjach. BP bierze błoto w naszym żargonie 40-tkę tj. 60%butanu i 40%propanu wzbogacając tą mieszankę o metanol który powoduje że podczas dużych mrozów woda w gazie nie zamarza. Podobnie jest z Sahelem z tym tylko że on bierze 50-tkę bez metanolu. Chcę nadmienić tu że butan to najgorszy gaz powstały przy destylacji ropy a propan to najlepszy. Teraz ropa idzie prosto od ruskich w beczkach szerokich chodzi o tory, i jest przelewana do naszych czyli normalno torowych do ropy tej dodaje się preparat który nie powoduje wydzielania się parafiny zwiększa oktanowość paliwa i trochę je oczyszcza z siarki bo jak wiadomo zasiarczenie to największy bul w ropie. I to się tyczy też tych samych stacji. Więc warto się zastanowić czy lepiej wydawać większą kasę na towar taki sam jak wszędzie czy lepiej jest znaleźć stację w której paliwo nie jest chrzczone i płacić mniej. |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-03-04 10:03:18
Jak znajdziesz stację na której będziesz miał absolutną pewność, że na 100% nie chrzczą paliwa, albo takiegoż nie dostają, to daj znać. Z chęcią na takiej zatankuję ![]() Tankowanie jakiegokolwiek paliwa na stacji to loteria. Zawsze. Mimo tego , że są stacje "krzaki" i stacje "markowe". |
![]() ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2006-03-04 11:25:30 Witaj,
Ja mogę tylko Ci napisać jak się jeździ omegą z silnikiem 2.5DTI, od strony technicznej nie będę się wypowiadał bo za krótką ją mam (1 miesiąc). W każdym bądź razie jestem bardzo zadowolony, silnik się zbiera tak naprawdę dopiero przy 2,5 tys. obr., co powoduje przy wyprzedzaniu na trasie redukcję biegu. Spalanie: miasto w mrozach (odcinki do 13km - silnik ledwo się zdąży nagrzać) - 10,5l/100km, trasa: średnia prędkość na odcinku 300km - 80km/h - spalił 6,3l/100km Ogólnie jestem bardzo zadowolony i choć mocą i przyspieszeniem odbiega od mojej poprzedniej MV6, ale jest to różnica nie kolosalna ![]() Gdybym przesiadł się na 2.2DTI to chyba zbyt dużo mocy by mi brakowało ![]() Natomiast wypowiedź kolegi MadziarTG trochę mnie zastanawia: "wersja 150 konna jest na pweno nowszą konstrukcją ale 24 zawory w głowicy sprawiają ze przy przegrzaniu peka bardzo często głowica" Skąd wniosek, że "bardzo często", jeśli tych silników jest w oplach jak na lekarstwo, sam szukałem to wiem ile jest ogłoszeń z tymi silnikami? Pozdrawiam |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2006-03-04 12:21:23 Z tym pękaniem głowić też nie jestem do końca pewny. Posiadać diesla znaczy umieć go eksploatować. Czyli musi się rozgrzać dopiero można pofolgować - turbina ma swoje prawa. Przegrzanie silnika czy to beznyniaka to praktycznie ten sam efekt finalny. Także w kwestie eksploatacyjne się nie wbijam. Porządek musi być byle jaki ale musi być. Pewnych zasad należy przestrzegać nie robisz tego to płacisz i płaczesz. W każdym razie jestem wdzięczny za dotychczasową pomoc i iformacje.
Pozdrawiam i dziękuję |
Pawel73 Opel Omega Piła | 2006-03-04 12:28:53 MadziarTG napisał:
Sorry za wprowadzenie w błąd. Sugerowałem się oznaczeniem w BMW (miałem tds-a). |
![]() afx Omega B 2.5 TD Częstochowa | 2006-03-04 19:05:38
OPEL to nie BMW
Masz racje ze produkowane 2.5 TD w 97 roku mialy przeplywke. Ja podalem przyklad podstawowego TD U25TD i Y25TD. Najwazniejsze zmiany to 4 wentyle i common rail. I tyle wystarczy. Przede wszystkim X25TD nie jest zwykly - sam wiesz dlaczego.
Diesel to nie benzyna. Znacznie szybciej mozna go przegrzac. Jak wsiadzie cymbal do takiego dieselka to moze i mu peknie glowica. Chociaz pierwsze slysze. Mam znajomego w serwisie BMW i wcale nie uwaza, ze czesto pekaja.
Jestes pewny ze tylke kosztuje jeden pompowtryskiwacz ?? Cos mi sie wydaje ze prawie za darmo... |
MadziarTG Omega Tarnowskie Góry | 2006-03-04 23:39:21 czesc
Afx masz link a dodam że wybrałem jedną z droższych ofert nowiutki pompowtryskiwacz z SDI http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=88944194 Ostry jak poczytasz archium i pojeździsz troszke rzędowymi 6 to bedziesz wiedział że jak głowica jest długa i daje sie autku w pałe od razu to materiał ma tendencje do krzywienia się a z czasem pękania , a jak w takiej długiej głowicy są 24 zawory to jej wytrzymałość na skrecenia i pekniecie jest jeszcze mniejsza niż w 12 V . Oczywiscie zebysy się dobrze zrozumieli każdy dieslowiec wiem czego nie nalezy robic w tych silnikach ale to sie czasmi zdarza ![]() pozdrówka for all |
![]() mar_k Omega B On Caravan Lublin | 2006-03-06 22:43:57 Polecam bardzo ciekawą lekturę na temat kupowania Omegi głównie 2.5 TD |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2006-03-16 00:21:27 Mam pytanie w związku z tym linkiem poniżej - Czy ktoś zalewa swój silnik 2,5TD takim olejem 10/60?? ![]() Ja w swoim mam wlany 5/30, zgodnie z instrukcją do Omegi C. Czy on jest gorszy od 10/60 i w czym niby?? [ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2006-03-16 00:53:20 ] |
![]() PEPE 3,2V6 TORUŃ | 2006-03-16 01:30:31
dux-czy aby na pewno wiesz o czym piszesz . Ropa nie posiada liczby oktanowej. Cetanową owszem. |
![]() dux78 Terespol | 2006-03-16 11:43:17 Jak zwał tak zwał wszyscy wiedzą o co chodzi. Nieznam się na ropie więcej mam doczynienia z gazem prawie codziennie i to ja przygotowuje miesznaki które wyjezdzają na stacje LPG w 50% na naszym rynku. A z ropą to jest tak jak pisałe może te oktany to cetany
Jerdno jest pewne ON jest prawie wszędzie takie samo czyli zaśarczone i brudne tak dla ciekawości ropa o najniższym zasiarczeniu wygląda jak woda jest niemal przeźroczysta. Ale i to ma haczyk im mniej siarki tym bardziej sucha a co za tym idzie wszkodliwa dla silnika. Chcę tylko uzmysłowić ludziom żę jak jest droższa o pare groszy to nie znaczy że lepsza. ![]() ![]() ![]() |