| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sztos 126p Warszawa | 2006-03-02 23:07:11 Witam
tak jak w temacie mam problem z wyjeciem pompy hamulcowej. Trick polega na tym, iż nie chce wyjąć samej pompy tylko pompe razem z pedalami hamulca i sprzegla. Odkrecilem dwie nakretki wewnatrz auta i jedna od strony bagażnika. Odkręciłem przewody do bebnów jak i te od polemniczka z plynem. Zdjalem linke od sprzegla jak i przewody od ogranicznika hamulca slowem wszytsko co mi sie wydaje ze trzyma ten kawal blachy. Niestety dranstwo nawet nie drgnie. Wale mlotkiem w pompe, szarpie pedaly od srodka i nic się nie rusza. Pytanie brzmi czy czegos nie odkrecilem, nie odkleilem i co robie zle? Pomozcie |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-03-02 23:11:11 mi się wydaje że jednak trzeba odkręcić pedały bo inaczej nie da rady...
ale może sie myle |
sztos 126p Warszawa | 2006-03-02 23:40:14 Ale pedaly powinny wyjsc razem z pompa, zwlaszcza ze tuz obok mojej strzaly lezy taka sama konstrukcja wyjeta z innego malucha, ktora wlasnie chce sobie zamontowac zamiat tej ktora mam obecnie. |
Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2006-03-02 23:51:47 Ke??
Pompa wychodzi z zewnatrz...Wystarczy odkrecic 2 nakretki+przewody... A pedały wychodz od wewnatrz |
sztos 126p Warszawa | 2006-03-03 01:01:00 Buczek21 - to ze pompa jest na dwoch srobach to wiem bo ja ostanio wymienialem poza tym tak jak napisalem obok mam taki zestaw wyjety wiec....
Chce wyjac wszystko bo dostale komplet ktory jest juz sprawdzony i dziala, dlatego nie chce kombinowac. Piter_solution - chetnie bym wszedl do kanalu ale niesttey takie nie posiadam , a tak na serio to jedna osoba nawalala mlotkiem w pompe na wszystkie strony a druga ciagnela za pedaly wiec sila uzyta byla dosyc duza. Martwie sie ze poprzedni wlasciciel np. puscil gdzies jakis spaw lub cos w tym stylu.
A moze jest jakas ukryta zapadka? |
sztos 126p Warszawa | 2006-03-03 10:02:13 Ale przeciez pedaly sa chyba integralna czescia razem z ta blacha co to wszytsko trzyma, do ktorej sa przykrecone te dwie sruby.
Chodzi mi o wymiane calego zestawu bo te elementy sa zgrane ze soba chodzi mi o popychacz do pompy hamulcowej jak i sam pompę. Ale skoro piszecie ze to sa wszystkie sruby ktore tam sa to chyba albo cos jest krzywe albo cos przyspawane i bede zmuszony do wymiany samej pompy. |