Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Patryk_malacz chrysler sebring 2,5 ... Katowice | 2006-03-04 11:35:06 witam mam pytanko.
Zakupiłem interfejs do GASU do kompa aby móc troszkę pogrzebać w ustawieniach i mam problem z połączeniem się GAS-KOMP. I mam pytanko czy wie ktoś może z jakich pinów wyciągnąć kable mam przygotowane to w taki sposób PIN Oznaczenie Kolor Funkcja 1. GND czarny masa samochodu (-) 2. O2_IN fioletowy sygnał czujnika tlenu do sterownika gazowego 3. O2_OUT szary zastępczy sygnał czujnika tlenu ze sterownika gazowego do sterownika benzynowego 4. TPS zielono-żółty sygnał czujnika położenia przepustnicy 5. LPG_LEVEL biały sygnał czujnika poziomu gazu 6. SW_IN żółty komunikacja z centralką kabinową 7. SW_OUT czerwony komunikacja z centralką kabinową 8. +5V niebieski zasilanie centralki kabinowej (+) 9. RPM brązowy sygnał prędkości obrotowej 10. S1 czerwono-czarny sterowanie silnikiem krokowym 11. S2 niebiesko-czarny sterowanie silnikiem krokowym 12. S3 zielono-czarny sterowanie silnikiem krokowym 13. S4 żółto-czarny sterowanie silnikiem krokowym 15. E_LPG niebieski sterowanie elektrozaworami gazowymi 16. +12V czerwono-czarny zasilanie sterownika (+) 17. STARTER pomarańczowy uruchomienie sterownika 18. GND czarny zasilanie centralki kabinowej (-) Jak ktoś się już łączył z tym system to dzięki za odpowiedzi Przy połączeniu z Autronic nie ma problemu. Wszystko działa ok. |
![]() Patryk_malacz chrysler sebring 2,5 ... Katowice | 2006-03-05 17:32:18 Witam podłączam sie do oryginalnej wtyczki uruchamiam program w lapie dtbasicplus i nie umie się połączyć pisze łączy a w rzeczywistości nie łączy sie. Oglądałem wiązkę do której się podłączam i oryginalna nic nie grzebana. Przemierzałem ja i na wyjściu czterech pinów mam
+5 Volt po stacyjce, masa, +12 volt po stacyjce, +5 Volt po stacyjce. W Autronic mam tez 4 piny : masa +12 masa +5 po stacyjce Jeżeli byś umiał przemierzyć jak to wygląda u ciebie byłbym wdzięczny |