MotoNews.pl

Sposób na fotoradar

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Fajny pomysł może ktoś się tym zajmie i zacznie produkować

A tutaj jak postępować jak ci zrobią zdjęcie kili klik

[ wiadomość edytowana przez: korozja dnia 2006-03-04 19:45:41 ]

juz to widzialem i sie zastanawialem czy tego nie zrobic narazie mam tak jak mar podgieta rejesracje z przodu,wraie zatrzymania mowie ze sie musialo grzies przygiac i rekami odginam sporotem

na wyraźnych fotkch pozostaje jeszcze kwestia nalepki na szybie...

nie mam tej naklejki hehehehe worze ja w schowku na zoltym tez nie mialem i na zadnej kontroli sie nikt nie doczepil Przy zoltym nie naklejalem bo mialem za jakis zcas zmieniac szybe,jak zmienilem szybe to zgubilem naklejke heheheh a teraz stwierdzilem ze nie naklejam

ej...dzieki wielkie za ten text!! normalnie bosko to brzmi...ciekawe czy da rade tak sprawe zalatwic...niemniej jednak nie mam zamiaru sprawdzac..ale w razie czego

Cytat:
2006-03-04 20:37:01, ulik87 pisze:
ej...dzieki wielkie za ten text!! normalnie bosko to brzmi...ciekawe czy da rade tak sprawe zalatwic...niemniej jednak nie mam zamiaru sprawdzac..ale w razie czego

o co ci chodzi ??????

hehe..sorki...moja wypowiedz dotyczy tekstu o wykaraskaniu sie z placenia mandaciku za zdjecie ;] no w koncu nie mam zamiaru pamietac wszystkiego co sie dzieje wokol mnie ;]

hehe myslalem ze chodzi ci o to co ja napsialem
Pozdrawaim

Jak dla mnie totalna bzdura. Skoro jest wyraźny dowód to jak można liczyć na uniewinnienie?? Gdyby tak było to wątpie żeby ktoś wydawał tyle kasy na fotoradary. Poza tym jest jeden znaczący szczegół - na fotkach zwykle widać też twarz kierowcy i to całkiem nieźle. Wiem bo sam nie przyjąłem mandatu, rządałem pokazania świadectwa homologacji fotoradaru, a także fotki w max rozdzielczości i było widać, że się rano nie goliłem . Fotke miałem z przenośnego więc nie miałem opuszczonego daszka przeciwsłonecznego jak w przypadku wiadomych miejsc .

Cytat:
2006-03-04 20:09:24, bimber1 pisze:
na zoltym tez nie mialem i na zadnej kontroli sie nikt nie doczepil

Nio ja tez nie mialem naklejonej to przy kontroli chcieli mi autko zcholowac na parking policyjny, a na przegladzie nie chcieli ze mna gadac...wiec nie wiem czy to takk latwo
Z drugiej strony w kodeksie drogowym napisane jest ze auto musi posiadac dwie tablice a nie trzy kwestia dogadania i upierdliwosci gliniarza-zawsze mozna isc do sadu grockiego i pokazac co gdzie jest napisane

ta napisane jest tez ze musi posiadac naklejke w prawym dolnym rogu przedniej szyby wiec nie kozaczylbym tak tylko tak ustawil wycierajki zeby akurat zakrywaly numer na lepce

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2006-03-05 14:04:21 ]

Tytuł strony

sraty taty.

niestety te zdjecia sa tak dokladne ze widaac co jest na tylnim siedzeniu.
wiec niech kolo nie nie opowiada glupot o wskazywaniu kierowcy jezeli na zdjaciu jest jego geba.

pozatym policja nie wzywa nas do skladania zeznan.

jest zdjecie z twoim autem i twoja geba za kierownica i nalepka na szybie
to policja wzywa nas do odebrania mandatu karnego i tyle.

a jezeli na zdjeciu niema naszego pyska to calkiem inna sytuacja i jego bajka jest prawdopodobna.

a czy wogule te fotoradary dzialaja???????

slyszalem ze policja ma jakies jaja z firma ktora sie nimi zajmuje i fotoradary stacjonarne nie pracuja.

i ze mandat ma byc dostarczony w ciagu miesiaca bo potem jest juz niewazny.

Cytat:
2006-03-04 20:43:24, ulik87 pisze:
hehe..sorki...moja wypowiedz dotyczy tekstu o wykaraskaniu sie z placenia mandaciku za zdjecie ;] no w koncu nie mam zamiaru pamietac wszystkiego co sie dzieje wokol mnie ;]

nie wiem czy dzieki temu tekstowi zdzialalbys cokolwiek
bzdura - jesli tak by bylo to nikt nie zakladalby fotoradarow

łłłeee...to lipa...mam nauczke na przyszlosc zeby nie wierzyc w byle pierdole...dzieki mimo wszystko za wyjasnienia! pzdr.

Mozliwe że są jakieś kruczki prawne, które można by wykozystać w takiej sytuacji, ale jeśli mandat nie jest za wysoko to trza się zastanowic czy warto.
Chodzi mi o to, że zwłaszcza w małych miejscowościach jak się podpadnie policji to może się to na tobie zemścić. Co to za kłopot póścić cynka po komendzie, że znalazł sie delikwent co nie chciał przyjąc mandatu? Potem to jak tylko zobaczy cię patrol to masz kontrole gwarantowaną.
Po mojej miejscowości chodzą takie ploty że tak sie to właśnie załatwia u nas. Czy to prawda to nie wiem, ale wole jednak uważać i nie dac zrobic sobie foty

Oryginał był dwa razy większy od monitora pracującego w rozdzielczości chyba 1600x1200 i mogli mi wtedy udowodnić nawet że sie rano nie goliłem .
Ale i tak nie przyjąłem bo nie lubie straży wiejskiej

Edit:
Co mnie teraz zastanowiło... Gdybym miał w tym aucie tablice nie na środku tylko z lewej strony jak np. to auto:

to możliwe, że by mnie nie doszli. Wniosek: najlepiej montować przednią tablice z lewej. A gdyby jechać tak jeszcze o jakieś 50km/h szybciej to nawet nie trza tablicy ruszać .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-03-06 00:14:42 ]

Cytat:
2006-03-06 00:09:54, Race_D pisze:
Wniosek: najlepiej montować przednią tablice z lewej.

Niestety nie. Fotoradary ustawiają zarówno z prawej jak i z lewej strony drogi

Z tego wylgac sie prosto, przeciez ZADEN MALEC nie jest w stanie tak szybko jechac, PANIE WLADZO. Badzmy powazni

Krzychoo jestes prze luujem 140 na 50 dobrze zakapowalem??? Mozesz sie upierac że to błąd bo maluch nie jedzie tyle powiedz ze twoje auto jezdzi z vmax 105
i tyle
ze to błąd jakiś heh