| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2006-03-05 15:00:49 [quote]
Zresztą silnik nie kopci, rurka wydech. jest biała i sucha, tyle, że musze dolewac czesto olej, a to kosztuje i jest męczące. Nie jestem ekspertem ,ale jak silnik chleje olej to rura jest czarna i tłusta .Może Ci gdzieś kapie,albo odma zapchana ? |
Krzysztof_L Warszawa | 2006-03-06 10:21:11 No to wszystko jasne, trzeba ,,esperynę'' zajechac, a później na ,,szrotowisko''.
Pozdr. i dzięki za wypowiedzi. |
draco_pl Fiat Marea Weekend T ... okolice Grodziska Maz. | 2006-03-06 10:33:37 Ja jakieś 40 kkm temu też miałem problem z uszczelniaczami zaworów. Zdecydowałem, że albo robię wszystko (głowica, pierścienie, uszczelniacze) albo to nie ma sensu. Obniżyłem przy okazji głowicę i zrobili mi gniazda zaworów. Efekt wart wydania paru złotych więcej a przynajmniej masz pewność, że za chwile nie zacznie lecieć z innej strony. Jak robić silnik to kompleksowo a nie po kawałku, bo tracisz i na czasie i na kasie rozbierając kilka razy silnik. Ale to jes moje zdanie - zrobisz jak uważasz . tak naprawdę wszystko zależy ile możesz wyożyć kasy i jak dłuo chcesz jeszcze jeżdźić esperynką. |