MotoNews.pl

Zbyt uboga mieszanka pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
półroczna octavca z silnikiem 2.0 i gazem sekwencyjnym po przejechaniu 300, 400 km na gazie zapala się kontrolka sterowania silnikiem odczyty z compa zbyt uboga mieszanka sporadycznie, ASO skody u której instalowna była instalacja nie daje z tym rady średnio co dwa tygodnie jestem w aso i bez zmian . Co to może być, co może być przyczyną?

[ wiadomość edytowana przez: sokol-poz dnia 2006-03-05 21:43:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: sokol-poz dnia 2006-03-14 18:16:52 ]

?????

Witam.
Skoda generalnie nie wszystkie instalacje gazowe toleruje. Chyba ,ze zaprogramujesz ją na hamowni obciazeniowej. Po prostu komp. skody ma małą tolerancję na rozbieżność w składzie mieszanki gazowo powietrznej.
Jaka to jest instalacja?

Cytat:
2006-03-05 21:33:31, sokol-poz pisze:
półroczna octavca z silnikiem 2.0 i gazem sekwencyjnym po przejechaniu 300, 400 km na gazie zapala się kontrolka sterowania silnikiem odczyty z compa zbyt uboga mieszanka sporadycznie, ASO skody u której instalowna była instalacja nie daje z tym rady średnio co dwa tygodnie jestem w aso i bez zmian . Co to może być, co może być przyczyną? [ wiadomość edytowana przez: sokol-poz dnia 2006-03-05 21:43:17 ] [ wiadomość edytowana przez: sokol-poz dnia 2006-03-14 18:16:52 ]

czy zaklad montujacy ma byc wyposazony w chamownie

Właśnie zajrzałem do ksiazki gwarancyjnej instalacji i tam jest napisane instalacja gazowa "firmy Stefanelli"- mozesz napisać parę słów na temat tych instalacji, goscie zaczeli mi coś mówić ostatnio w ASO SKODY o wtryskach które czasami działają poprawnie a czasami i nie i że to może być przyczyną - czy nie ściemniaja mi?

Apropos czy jazda w takim stanie gaszącej i zapalającej się kontrolki sterowania silnikiem moze być groźne dla silnika czy instalacji gazowej?

???

Sterownik może prrrrzejść w tryb awaryjny, ale nie wszystkie usterki go generują, To EOBD, dokładnie nie wiem, bo jest bardzo skomplikowany.
Dla instalacji nie jest to szkodliwe.

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2006-03-26 20:40:20 ]

Ja mialem podobny problem i okazało się że uszkodzony jest czujnik zamontowany na listwie wtryskowej który odpowiada za regulację ciśnienia wtrysku gazu. U mnie dawał za wysokie ciśnienie i tez kontrolka się swieciła a po odczytaniu błedu okazało się ze to sonda lambda sygnalizuje złą mieszankę.
Spróbuj wymienic ten czujnik może pomóc. Niestety nie wiem jaki koszt bo mam instalację na gwarancji (BRC Sequent 24).
Pozdrawiam.