MotoNews.pl

Instalacja audio w Seicento

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.Od kilku tygodni jestem posiadaczem SC i chciałbym zamontować w nim jakiś sprzęcik i byłbym wdzięczny za wszelkie rady.Niestety kasy nie mam za dużo wiec nie mogę szaleć.Zastanawiam sie nad kupnem radia CLARION DB348RMP lub Pioneer DEH-2800MPB,który z nich będzie lepszy?W tylnej półce posiadam wycięte otwory,gdyż były w niej zamontowane "jajka" Blaupunkta wiec prosiłbym o rade co w te dziury włożyć,oczywiście w jakiejś realnej cenie i jak usztywnic półke żeby nie skakała razem z muzyką?W przednie drzwi nie chce pakować głośników,interesuje mnie raczej wymiana przednich standardowych głośników (tonsil 18W) na mocniejsze i jak najbardziej zbliżone kształtem.Pragnę dodać że jest to moje pierwsze auto i pierwsza instalacja audio więc moje pojęcie o tym jest znikome.Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam

Co do radia bierz Clariona Odnosnie SC juz jest temat na forum

A zatem wezmę tego Clariona tak jak radzisz .Szukałem na forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jak usztywnic półke i jakie głośniki byłyby odpowiednie (jakość/cena) do tylnej półki .
Pozdrawiam

Widze że nikt nie potrafi mi pomóc,szkoda

Cytat:
2006-03-06 18:53:39, jck1 pisze:
Widze że nikt nie potrafi mi pomóc,szkoda

dokładnie taki sam problem był juz na forum poruszany SC i tylna półka. masz otwory wsadz cos w te otwory na allegro widziałem JBL 1-no drozne i pyle 1-no drozne 6x9 cos dobierzesz a usztywnic mozesz wykonujac jakas "rame " lub "podkładke" pod półke z czego??? czegokolwiek co sztywne i da sie przymocowac do półki naaawet z drutu