Wentylator w 2106

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktoś wie jak dobrać się do wentylatora tego co dmucha na przednią szybę w 2106. Padł i nie kręci, trzeba było by sprawdzić, a wujaszek (bo mowa o jego sprzęcie) nie może jego zlokalizować a tym bardziej się dobrać. W swojej siódemce deskę rozbierałem już x razy, ale w 2106 to mi wygląda na bardziej pochrzanioną robotę. Proszę o pomoc!!!

Witam nie jest to takie trudne,trzeba odkrecic ten plastki prostokatny ( tam gdzie sie wlacza awaryjne i zapalniczka jest) 2 sruby w glebi od gory i 2 na dole ( pamietaj zeby odkrecic polke po prawej stronie od tego plastiku ) jak masz juz na wierzchu cala puszke z nawiewem i nagrzewnica to u gory sa 4 takie sprezynki ( haczyki) ktore trzymajata puszke z wiatrakiem, sciagasz je i masz dostep do wiatraka ( wentylatora ) jak wolisz mam nadzieje ze sie zorientujesz o co chodzi

Dokładnie tak, wyjmujesz konsole pod radio, i juz masz wszystko na wierzchy. Odpinasz te 4 blaszane zatrzaski (po 2 z boków) i juz masz silniczek na wierzchu. Ale może najpierw wartałoby sprawdzić wyłącznik - bo mi np. sie zepsuł

ok, wiem o co chodzi, a tak na marginesie, to jeżeli to włącznik to jego się wydłubuje? a jeżeli nie włącznik, to co w tym wiatraczku mogło się zepsuć?

Tak, wyłącznik sie "wydłubuje', a co jeszcze mogło się zepsuć - po prosto mogły się kable przerwać, mogł sie spalic bezpiecznik (nie kojarzę który w 2106 odpowiada za wentylator i co jeszcze, może gdzies nie kontaktować - nic wiecej toz to tylko silniczek, wyłącznik i kabelki

ja z ciekawosci rozkrece ,chciałbym zmienic na innny ten jakos słabiutko daje i piszczy przeraźliwie ,a co do silniczków ma ktoś do sprzednia silnik od wycieraczek? się spalił no...

A to że piszczy, to pamiętam od małego , bo tę ładę w rodzinie już trzecie pokolenie objeżdża! Biedak piszczał piszczał, później raz łączył raz nie łączył, w końcu zamilkł na dobre Jak był ostatnio ten wielki mróz, to i w mojej siódemce nawet wentylator zapiszczał, chociaż nigdy mu to się nie zdarzało

hehe noo ale wczesniej sie tak nie ujawniał. chyba tegulator napiecia tez przy okazji musze wymienic bo jak przygazuje to i wiatrak głośniej piszczy