| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-03-06 14:54:40 napewno obciera ci pasek o obudowę(tajk nie powinno być) a stuki to nie wiem stawiam na pompę |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-06 16:51:11 Ważne pytanko?...części dostarczał warsztat czy też przywiozłeś "swoje"??....jeśli nr 1. to OKi!....gorzej jak opcja 2
A co do ogólnej oceny...źle coś poskładali albo...bybrata jest rolka albo coś nie tak z pompą....albo wszystko razem
Tak czy inaczej jest ŹLE |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-03-06 16:58:06 Jak wymieniałem rozrząd po raz pierwszy w espero tez takie cos miałem... zle mi załozyli obudowe rozrządu i tarła o koło pasowe. Nie mogą Ci powiedziec "te typy tak mają" nawet w starych polonezach fiatach nic nie ocierało! |
79adam79 Seat EXEO Szczecin | 2006-03-06 17:33:37 Witam
Pytam z ciekawości ile zapłaciłeś za wszystko?? Powoli też sie przymierzam do wymiany kompletnego rozrządu. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-07 09:42:23 Osobiście na twoim miejscu bym nie czekał.Jeżeli pasek został słabo naciągnięty,to wpadając w wibracje może najzwyczajniej przeskoczyć o ząb i wtedy będą posty typu-zgasł mi i nie mogę odpalić
A po drugie-już poważnie-pasek ocierając się o cokolwiek po prostu niszczy się.W sumie to jest guma ze sznurkami .
W skrajnym przypadku możesz nie dojeździć do następnej wymiany bo pęknie ci po przebiegu np.50 kkm. PS:Gdzie kupiłeś taki tani napinacz? |
esperak Espero 1,8 Kraków | 2006-03-07 12:36:10 Najpierw odpal auto bez pasków kilnowych. U mnie okazało się, że pasek od klimy wydawał dziwne dźwięki. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-07 16:45:17 Mam dzisiejszy,własny przypadek rozrządu w swoim 1.8.
Pojechałem na wymianę popychaczy zaworowych bo klepały.Paru szpeniów słuchało łącznie ze mną .No popychacze.
Okazało się,że to nie popychacze,tylko napinacz paska rozrządu. No to od razu wymieniłem rozrząd i jak ręką odjął. Przypadek podobny jak u ciebie-tylko,że u mnie stukało przed wymianą |