MotoNews.pl
1 [126p] Linka ręcznego jak gumka od majtek (137809/0)

[126p] Linka ręcznego jak gumka od majtek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam problem z ręcznym. Kupiłem linkę, wymieniłem, ale jest do bani. Rozciąga się dość szybko. Mam już na maxa skręcone przy kołach, teraz pozostało mi przesuwanie w tunelu, ale obawiam się, że to też na długo nie starczy. Ma ktoś jakiś patent jak przerobić to mocowanie przy kole???

Ty, a moze nie przerabiać mocowania przy kole, tylko założyć nowe szczęki i bębny??

Sprawdź też czy linka nie spadła z kółka na dźwigni zmiany biegów i czy pancerze wszędzie są dobrze zahaczone.

W sumie to coś w tym może być...
Ale bestia hamuje ostro. W sumie to mam nowe hamulce z przodu i chcę teraz dokupić bębny na tył i przełożyć tam przednie szczęki. Na przód wrzucę Ferodo.

I tu pojawia się kolejny problem: Czy warto kupić takie z Allegro???

Ale w sumie na starej lince takich jaj nie było. Znajomy wymienił linkę w CC i też mu się rozciąga.

a te cięgiełka masz dobre w bębnach z tyłu?takie blaszki wystające z bębna.jak są wyrobione to dzwonią na dziurach..koszt mały więc może trza wymienić i to. i jak pisali przedmówcy, sprawdz czy nigdzie nie wypadł pancerz z zaczepów i może czas na nowy zestaw.

pozdro

co do ferodo to lepiej iść do sklepu z częściami i spytać czy Ci nie da sie takich załatwić w hurtowniach jest to wiec nie będzie raczej problemu, ja tak ostatnio brałem za 46zł na oś. Też kiedyś miałem słaby ręczny po zmianie bębnów hehe nie dość że hamował to ręczny mega był

Cytat:
2006-03-06 21:06:24, black_panther pisze:
a te cięgiełka masz dobre w bębnach z tyłu?takie blaszki wystające z bębna.jak są wyrobione to dzwonią na dziurach..koszt mały więc może trza wymienić i to.

bez kitu wymień to 10 zeta za 2sztuki, a efekt 100% :] ja rozpieraki wymieniłem 2 dni temu i moowie wypas lokalny

Cytat:
2006-03-07 01:04:25, dt01 pisze:
bez kitu wymień to 10 zeta za 2sztuki, a efekt 100% :] ja rozpieraki wymieniłem 2 dni temu i moowie wypas lokalny

Sensowna propozycja. Bo myślałem, że linka się tak wyciągnęła, ale rzeczywiście to może być to.

Ha ale poza ymi wspomnianymi wyzej problemami jest jeszcze 1
po jakims czasie uzywania rekawa całe to ramie dzigni recznego do ktorego mocowana jest rolka z linka wygina sie stopniowo do tylu!! ja kombinowalemn na wszystkie sposoby, az w koncu w ogole kiedys reczny sie stracil... okazalo sie ze blacha tak sie do tylu wygiela, ze zaczela sie urywac... zmienilem dzwignie i wszystko bylo w jak najlepszym porzadku