MotoNews.pl

Problem z zamkiem bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkim.

Szukałem czy miał ktoś podobny problem ale niestety nic nie znalazłem Mam problem z zamkiem bagażnika. Centrany zamek go nie zamyka, są też duże probelmy z zmknięciem go kluczykiem Jeśli się już uda to centralny go otworzy i znowu są problemy z zamknięciem. Kluczyk niechce się przekręcić w zamku i nie wiem co jest. Trzeba się z nim strasznie mocować i się boje że złamie kluczyk w zamku, otwiera go bez problemu tak centralka jak i kluczyk Tylko dlaczego ta menda nie da się zamknąć. Miał już ktoś podobny problem lub wie jaka może być tego przyczyna Będe wdzięczny za odpowiedź lub wskazówki bo strach zostawiać samochód tak na parkingu

Pozdrowionka dla wszystkich

nikt nie wiem

A w jaki sposób centralny lub kluczyk może Ci zamykać zamek bagażnika? Po mojemu zamyka się zatrzaskując klapę, przynajmniej tak jest w MK5... Spróbuj prysnąć na zamek i mechanizm otwierania w bagażniku trochę WD. Możliwe, że Ci nie odbija sprężyna...

U mnie w MKV bagażnik otwiera sie tylko wajchą przy siedzeniu kierowcy... Zamek w klapie nie reaguje na kluczyk, nie przekręca się w żadną stronę. Więc otwieram ze środka a zamykam zwykłym klapnięciem klapy

Mam centralny, działa przy przekręceniu kluczyka w drzwiach przednich z obu stron.

Nie próbowałem jeszcze zamknąć się od środka i pociągnąć za wjachę otwierania bagażnika... - właśnie mi to do głowy przyszło Pewnie się otworzy.

Kozak

Panowie ,ale to chodzi o mk IV a zapewne jest to inaczej rozwiazane niz u nas.

Niom dokładnie.

Zamek otwiera się przez przekręcenie kluczyka w zamku w prawą stronę i przyciśnięcie samego zamka. Jak się przyciśnie to się otwiera klapa. Zamykanie polega na tym że się zatrzaskuje klape i przekręca kluczyk w lewo. Zablokowany jest wtedy zamek tak że nie da się go przycisnąć przez co się nie otworzy. No i mnie własnie kluczyk niechce się przekręcić w lewo. Centralny zamek też nie jest w stanie zamknąć bagażnika. Jak mi się już uda go zamknąć to centralny go otworzy

U mnie w MK7 zamek "umarł", na kluczyk nie działał. Wlałem WD-40 i trochę silikonu takiego do konserwowania uszczelek gumowych. Następnego dnia zamek działał jak nowy.

A ja tak mysle, czy nie szybciej byłby zajrzec do tego zamka i popatrzec w czym problem ???

Witam nie jestem pewien ale moze cos zamkiem jestt trzeba by go przeczyscic a jak nie to bedzie konflikt jakis z autoalarmem ale raczej zamek jest glownym problemem

Ja mam tak ze zamek co jest w bagazniku i sa tam te 3 plytki to jedna wyskoczyla i ciagle mi swiecila zarowka w bagazniku - moze te plytki masz cos nie tak?

Cytat:
2006-03-08 18:28:27, Slawko pisze:
A ja tak mysle, czy nie szybciej byłby zajrzec do tego zamka i popatrzec w czym problem ???

Może i by było pod warunkiem ze miał bym jakieś nazędzia. Niestety przez te dwa tygodnie jestem poza domem i mam problem z dostępem do nich Wolałem się dopytać co i jak, może jest jakieś proste rozwiązanie. Zobacze jeszcze na te styki jak sugerował garg, ale boje się że bez ingerencji w zamek się nie obejdzie