MotoNews.pl

Konserwacja - APP vs Valvoline Tectyl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiosna idzie
Już niedługo nadejdzie czas usuwania śladów zimy z mojego essiego.

I tu mam dwa warianty:

WARIANT 1 - produkty firmy APP:
Progi : APP U200
Podwozie : APP B120 i APP B100

WARIANT 2 - produkty Valvoline:
Progi : TECTYL 190
Podwozie : TECTYL BODYSAFE

Ceny przemawiają za APP. A jakość ??? Czy ktoś z Was to stosował ? Szczególnie mnie ciekawi efekt działania tych preparatów w sprayu. Czy uzyskana warstwa będzie choć trochę przypominała tzw. "barana" ???

Olej spray'ie!
To męczarnia i efekt nędzny.

Daj to komuś do zrobienia,
lub jeśli koniecznie chcesz sam
znajdź jakiś kompresor,
gdzie będziesz mógł się
podłączyć.
Pistolet do konserwacji
to koszt 40PLN.

Tectyl jest IMHO za drogi jak na Essiego
Wystarczy APP albo BOLL

A znasz kogoś Skolmi, kto to zrobi dobrze??

Za pomazanie spodu bitexem bez czyszczenia "fachowcy" biorą u mnie 600 PLN.

Jakiś rok temu lakiernik mnie namawiał za 500PLN. Podwozie + Profile. Tyle, że autko trzeba oddać na cztery dni (trzy na podwozie, jeden na profile) więc jakoś sobie powoli sam robię, bo nie chcę się rozstawać na tak długo.

Kiełek, znam dobrego kolesia ale w Grodzisku Maz :/ więc daleko, ostatnio też przetrenowałem nowego lakiernika w Piastowie - polakierował mi zderzak za 150PLN i całkiem nieżle

tylko, że on się chyba w zabezpieczanie nie bawi.

Skolmi jak eksponujesz swoje autko, to przynajmniej posprzatałbyś w bagażniku :

Skolmi, Grodzisk nie jest zły, jak jest dobry, to dawaj kontakt jeżeli jest sumienny - chciałbym, żeby mi wszystkie ogniska usunął sumiennie i bez kompromisów.
A o lakiernika też się upomnę, bo jednak sie okazało, że dołączyłem do grona z połamanym zderzakiem - na szczęście nie za dużo, ale dół między halo trzeba będzie pomalować

Ten z Grodziska ładnie mi zrobił wstawki tam gdzie mi wywaliło rudą (np. przy wycieraczce z tyłu, przy dyszy spryskiwacza). Namiary poszły na priv.

Cytat:
2006-03-08 11:39:50, Skolmi pisze:
Ten z Grodziska ładnie mi zrobił wstawki tam gdzie mi wywaliło rudą (np. przy wycieraczce z tyłu, przy dyszy spryskiwacza). Namiary poszły na priv.

thx, będę go męczył na wiosnę