Pytanko prawne ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko rozbiłem swojego maluszka i policja zabrała mi dowód rejestracyjny. I własnie samoszodzik jest nie do naprawienia a chciałbym odebrac im dowód. i co musze zrobić jak możecie to podpowiecie.

za co zabrali ??

uderzyłem w dzewo z komplem jechałem a tak właściwie nie maluszkiem tylko uno 96r a musiałem wezwać pogotowie bo kumpel był cały zakrwawiony i się przestraszyłem. i tak pały zabrały mi dowód

pewnie za uszkodzenia pokolizyjne... wlasnie jak to jest z odebraniem DR jesli auta sie nie naprawia tylko np chce sie je sprzedac rozbite?

Pewnie tak i właśnie chciałem odzyskać dowód tylko nie wiem jak .a samochód totalnie skasowany i właśnie chciałem coś z nim zrobić żeby jeszcze zarobić ale do tego potrzebuje dowodu .

Z tego co mi wiadomo nie odzyskasz tego dowodu przed naprawą i dopiero po przeglądzie jeśli pozytywnie go przejdzie odbierzesz w wydziale komunikacji. Jeśli chcesz spraedac to sprzedajesz z kwitem jaki policja ci wydała zamiast dowodu koleś kupuje naprawie przegląd i odbiera juz nowy na siebie wypisany.