Stop+przeciwmgielne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam zamiar zrobić światło stopu razem z przeciw mgielnym tylnim
ale zastanawiam się co na to policja

Cytat:
2006-03-08 11:40:40, ozan pisze:
Witam mam zamiar zrobić światło stopu razem z przeciw mgielnym tylnim ale zastanawiam się co na to policja

Nie wiem co na to policja, ale na przegladzie moze byc kiepsko, bo nie bedziesz mial przeciwmgielnego.

A mozna wiedziec po co to chcesz zrobic??? Akurat swiatla stop w ladzie sa super wyrazne. Moze zmien klosze jak ci za slabo swieci - groszowa sprawa.

połączył bym to diodami tak że jak świeci stop to i przeciw mgielne
a jak przeciw mgielne to stop już nie świeci razem

pomysł taki wpadł mi po oglądnięciu kilku filmików z węgierskich stronek , w rolach głównych 2107

chyba podłącze to w taki sposób żeby wrazie czego mógł szybko odłączyć

Cytat:
2006-03-08 11:40:40, ozan pisze:
Witam mam zamiar zrobić światło stopu razem z przeciw mgielnym tylnim ale zastanawiam się co na to policja

sorki ale pomysł jak dla mnie bezsensu... Po co Ci to ?
Nie lepiej normalnie podłaczyć trzeci stop pod zwykłe swiatło. Ja tak mam i jest super.
Zgadzam sie z Leszkiem - oryginalne światła stop są w łądzie bardzo widoczne i w ogóle super
Nie wiem też po co to robią węgrzy ?? No ale każdy ma swoje wizje i ja ich nie podważam....Róbta co chceta

trzeba by zastosowac diody zenera które by blokowały prad w przypadku właczenia swiateł przeciwmgielnych a właczały przy właczonym stopie.Ale poraz kolejny sie zapytam po co ci to.Czy to ma byc jakis tunig czy poprostu chcesz uzyskac mocniejsze swiatło.Moze wystarczy zmienic zarówki na diody swiecace wtedy usyskasz mocniejszy i skupiony promień swietlny

a dlaczego zenera?? moim zdaniem zwykla prostownicza na loozie bedzie dzialac

widziałem to w węgierskich ładach i spodobało mi się to
co do podłączenia koszt nie wielki bo rzędu 2-3 zł wystarczą diody prostownicze jakieś 3 amperowe lub troche większe

a ja mam zamieniione swiatala Stop w samarce ze swiatlami przeciwmgielnymi , i teraz jak depne stop to baaardzo mocno swieca bo przeciwmgielne maja w oprawce taki metalowy odbłysk a Stop tego nie ma. i lepiej treraz swieca

a przeciwmgielne gorzej - a czasem sie przydaja

Cytat:
2006-03-09 18:10:29, dcnt pisze:
a przeciwmgielne gorzej - a czasem sie przydaja

czasem??
czepiam sie teraz ale kiedy ostatnio uzywales przeciwmgielnych tylnich?? ja mieszka na wsi, jezdze czesto przez taka droge w kolo ktorej sa mokradla i moze zdarzy mi sie taka mgla z 3 razy w roku zeby uzywac tylnich.
tylnie przeciwmgielne to sa w polsce wymagane i ztego co wiem nie tak wielu krajach na swiecie. ale oczywiscie nie mowie ze sa niepotrzebne
powinny byc bo chocby te 3razy w roku juz jest ile bezpieczniej, ale skoro to bedzie dzialac przez diody to nie bedzie w zadnym stopniu kolidowac ze soba, a krzywde to robi taka ze bedzie slepic tych z tylu przy kazdym hamowaniu a nie tylko w trakcie mgly

Cytat:
2006-03-09 20:19:59, Ciurus pisze:
a krzywde to robi taka ze bedzie slepic tych z tylu przy kazdym hamowaniu a nie tylko w trakcie mgly

I to jest chyba najwazniejsze.

Cytat:
2006-03-09 21:10:32, Leszek_Gdynia pisze:
I to jest chyba najwazniejsze.

dokladnie, nic tak nie wku@!$@#$%$%!@ jak jakis @$!@ jadacy na przeciwmgielnych gdy nie ma mgly albo jest taka ze prawie nie ma. i najlepsze ze mysli ze jest bezpieczniej

Cytat:
2006-03-09 20:19:59, Ciurus pisze:
czasem?? czepiam sie teraz ale kiedy ostatnio uzywales przeciwmgielnych tylnich??

za ostatnie pol roku z dziesiec razy jak nie lepiej
I za kazdym razem mgielka byla dosc potezna

Cytat:
2006-03-09 21:41:04, dcnt pisze:
za ostatnie pol roku z dziesiec razy jak nie lepiej I za kazdym razem mgielka byla dosc potezna

pozazdroscic. wiem ze to glupie itd. ale ja jestem zboczony pod wzgledem mgly
uwielbiam jezdzic w mgle, nie mowie szybko ale jezdzic

nie wiem co mi sie w tym podoba ale mam jakas perwersje na tyn punkcie widocznie.

dokladnie, nic tak nie wku@!$@#$%$%!@ jak jakis @$!@ jadacy na przeciwmgielnych gdy nie ma mgly albo jest taka ze prawie nie ma. i najlepsze ze mysli ze jest bezpieczniej

jeszcze gorzej wkurza jak jakiś idjota styłu nie zmieni świateł lub ma zawysoko ustawione

[ wiadomość edytowana przez: ozan dnia 2006-03-10 01:08:09 ]

widocznie w lodzi mgly nie wystepuja, bo ja nie uzylem ich ani razu.
Chyba, ze w celach sygnalizacyjnych - by pokazac kolesiowi za mna, ze nie ma swiatel, tudziez wali na dlugich.