MotoNews.pl
2 DO SPRZEDANIA DAEWOO ESPERO 1.8CD + GAZ (bez ABS, klimatyzac (138094/23)

DO SPRZEDANIA DAEWOO ESPERO 1.8CD + GAZ (bez ABS, klimatyzac

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Przyszła ta chwila ...opis trochę przedługawy z racji tego, że na forum zaglądają nie tylko znawcy tegoż wspaniałego bolidu...
* rok produkcji: 1999 r. salon Polska – faktura zakupu IX 1999 r.
* kolor: biały
* przebieg 133.000 km u mnie od 37.000 km
* instalacja radiowa z radiem z CD i RDS Philips + 6 głośników ( 2 x philips i 2x LG+ 2 tweetery )
* elektrycznie opuszczane szyby - x4
* elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka
* elektrycznie sterowane światła
* regulacja położenia kolumny kierownicy
* płynna regulacja podświetlenia deski rozdzielczej na czerwono całe podświetlenie wnętrza
* 3 tryby pracy wycieraczek: przerywany (okresowy), wolny, szybki
* płynna regulacja częstotliwości pracy wycieraczek w trybie przerywanym
* tylna szyba ogrzewana
* welurowe pokrowce do tego modelu, dywaniki -zamawiane przez klub
* obicia niektórych elementów skórzane :czarna i niebieska skóra, gałka, kierownica, mieszek, podłokietniki, boki drzwi
* podświetlenie deski rozdzielczej czerwone, na niebiesko sygnalizacja włączonych kierunkowskazów
* białe boczne migacze na zewnątrz
* klamki w kolorze nadwozia
* halogeny
* zegarek
* podłokietnik ze schowkiem
* alufelgi 15-tki MOMO konkretne ze zdejmowanym deklem można jeździć z lub bez dekla wg mnie lepiej wygląda bez, opony continental 195/50 !!!+ komplet kół z oponami zimowymi ! opony dwie po 1 sezonie zimowym dwie po 2 sezonach
*tylny spoiler ze stopem włoskiej firmy ORCIARI – tunera daewoo
* sterowana komputerem instalacja gazowa 2002r. LOVATO 2.500 zł, tankowanie ok. 38 l. gazu jednorazowo, zbiornik 45 l, oczywiście toroidalny tzn. w kole, spalanie gazu: 10 -14l/100 km w zależności od dynamiki i warunków jazdy, wskaźnik poziomu gazu w zbiorniku,
pełna dokumentacja i systematyczne przeglądy + wpisy do książki serwisowej
* wymienione klocki hamulcowe przód, tarcze, amortyzatory tył, przód, sprężyny tył, paski, płyny łącznie w skrzyni biegów, świece, przewody W/N, akumulator, cylinderek hamulcowy tył,
* przy 128.000 km filtr oleju i olej silnikowy, olej w skrzyni biegów, przy przebiegu 131.000 km wymieniony filtr powietrza świece i zrobiony przegląd instalacji gazowej z wymianą filtra
* hak holowniczy przystosowany do ciągnięcia przyczepki, wraz z wiązką do podłączenia instalacji elektrycznej
* roleta na tylnej szybie
* przednie owiewki przeciwwietrzne
* auto ma kilka zabezpieczeń w postaci : immobilizer , autoalarm sterowany pilotem, blokada skrzyni biegów BEARLOCK, + ukryty wyłącznik, auto można praktycznie ukraść wsadzając jedynie na lawetę, idealne dla osób chcących zaoszczędzić na ubezpieczeniu
* centralny zamek sterowany pilotem lub kluczykiem
* pokrywa bagażnika otwierana od wewnątrz lub kluczykiem
*profesjonalny w pełni programowalny zestaw głośnomówiący do nokii 3110, i modelu tzw.”Matrix” nie pamiętam numeru
* nowy tłumik tylny wymiana w listopadzie 2005r.
* książka Edwarda Morawskiego „Daewoo Espero” GRATIS
* jestem trzecim właścicielem - w moich rękach jest od maja 2002 r. przy przebiegu 37.000 km jest karta pojazdu
* za mojej kadencji nigdy w aucie nie palono papierosów, za poprzedniego właściciela podobno też nie
* przy przebiegu 115.000 km zrobione zostało w ASO całkowity rozrząd, wymiana wałka rozrządu, kompletu uszczelek z obróbką głowicy, pompa wody – koszt 2.500 zł – faktura, wpis do książki serwisowej !!! nie trzeba dodawać jak silnik pracuje....
* żeby nie było tak kolorowo to do zrobienia doły drzwi przednich i prawe tylne – korozja, do wymiany lewa uszczelka gumowa między drzwiami a dachem, odchodzi podsufitka z tyłu, do wymiany amortyzatory przód, tak mówili na badaniu na w ASO na ul.Kotsisa
*wymieniony były tylne drzwi lewe i malowany błotnik tylny lewy po obtarciu – mam zdjęcia przed wymianą i dokumenty naprawy oczywiście w ASO, na tych drzwiach oczywiście zero korozji,puknięty był chyba przód chyba bo na 100% tego nie wiem, ale moim zdaniem był za poprzedniego właściciela, chociaż ten zapierał się jak mógł...
* ubezpieczenie OC AC NW w PZU do maja 2006 r. badania techniczne do września 2006 r.
*i oczywiście najważniejsze JEDYNA NIEPOWTARZALNA NAKLEJKA KLUBOWA NA BLENDĘ
* cena do uzgodnienia z poważnie zainteresowanymi minimum 8.000 zł..myślę, że to jest dobra oferta czekam parę dni później wystawię w innych ogłoszeniach
ZDJĘCIA NA MAILA

TEL. 602-274-320 GG 503 0221

Cytat:
2006-03-08 23:06:13, Jac pisze:
*3 tryby pracy wycieraczek: przerywany (okresowy), wolny, szybki
*tylna szyba ogrzewana

Co Ty sralucha sprzedajesz.

Taki drobiazg... Jaki toto ma silnik? nie znalazłem w opisie. Może jakieś foto?

1.8

W Temacie jest

poślij zdjecia na kolber7@o2.pl[addsig]

Cytat:
2006-03-09 12:18:50, Kolber7 pisze:
poślij zdjecia na kolber7@o2.pl[addsig]

Albo lepiej wrzuć je do wątku.

Cytat:
2006-03-09 11:20:42, Zoltar pisze:
1.8 W Temacie jest

Kto by tam czytał tematy
W profilu znalazłem )

A ja dodam od siebie, że widziałem to autko i potwierdzam, że stan jest zgodny z opisem

Kolber7 zdjęcia poszły.
Wreszcie po 7 miesięcznych poszukiwaniach udało mi się kupić leganzę.. Piątka z DeeJay'em , rocznik 1998 r, ale pierwsza rejestracja była 28, grudnia 1999 r, czyli jeździł w zasadzie od 2000 roku. Jeden właściciel krajowy, kupiony bezpośrednio wersja CDX bez gazu, gaz będzie jutro.... i przebieg 52 300 km oryginalny potwierdzony na wiele sposobów . Obejrzałem około 20 leganz i straciłem nadzieję, że uda się coś kupić naprawde godnego uwagi, ale jednak się udało aha.. kolor zielony metalik ciemny. Mam już kilka pomysłów na to autko jak je usprawnić...
Pierwsze wrażenia z jazdy z Poznania do W-wy - jest różnica z esperakiem, ale nie kolosalna, mocniej siedzi na drodze, jest zrywniejszy - co oczywiste większa pojemność, benzyna, lez zauważyłem że esperak jest bardziej zwrotny przy zakręcaniu, nawrotach itp.
Aaaa. DeeJay w sobotę koło południa będę w Łodzi.. po 12-tej...

A ja siedzę w robocie do 16tej
Gratuluję zakupu Pochwalisz się ceną ?

16.000 bez 2 kompletów opon a ten co jest to do wyrzucenia, jeżdżone na hankookach od nowości

DeeJay jaki jest dokładny rozstaw śrub, ET średnica, otworu do leganzy na alufelgi, z jakich innych pojazdów pasuje do leganzy ?

gratuluje zakupu ...

a to kilka fotek esperaka

A co to za durnowata nalepka, dziwaczna antena i tjóningowany czarną taśmą izolacyjną podłokietnik w drzwiach.

Cytat:
2006-03-09 18:14:27, Jac pisze:
Kolber7 zdjęcia poszły. Wreszcie po 7 miesięcznych poszukiwaniach udało mi się kupić leganzę.. Piątka z DeeJay'em , rocznik 1998 r, ale pierwsza rejestracja była 28, grudnia 1999 r, czyli jeździł w zasadzie od 2000 roku. Jeden właściciel krajowy, kupiony bezpośrednio wersja CDX bez gazu, gaz będzie jutro.... i przebieg 52 300 km oryginalny potwierdzony na wiele sposobów .

Heh, bardzo podobna do mojej - ja mam 98 rejestrowane wrzesień 99, czarny metalik (jak w profilu ), 115 (teraz 11 kkm przebiegu, wersja SX. W sumie może szkoda, że nie trafiłeś na któreś z moich ogłoszeń, bo pewnie byś kupił taniej ...
Co do gazu bardzo mocno się zastanawiam - stosunek ceny LPG/noPb jest najgorszy w historii, a nie wiem jak długo to auto u mnie zostanie.
Nie jestem z niego w 100% zadowolony. Ma w porównaniu do esperaka parę minusów:
- jest głośniej !!!
- mniejszy bagażnik
- jest tylko rok młodsza od esperaka, co nie wróży jekiejś dramatycznej poprawy bezawaryjności, a wydaje mi się że Leganza jest w naprawach droższa.
oczywiście są też plusy:
- to auto jeździ, nie ma problemów z wyprzedzaniem
- jest klima i funkcjonalny podłokietnik.
Jak się przesiadałem z Favoritki na esperaka, to był wyraźny przeskok o ze 2 klasy, teraz mam mieszane uczucia, szczególnie że wymyśliłem sobie kombi. Pewnie w cenie Leganzy miałbym NU II kombi
Więc jakby ktoś szukał Leganzy, to za sensowną cenę się z nią rozstanę.

Cytat:
2006-03-09 18:50:08, Jac pisze:
DeeJay jaki jest dokładny rozstaw śrub, ET średnica, otworu do leganzy na alufelgi, z jakich innych pojazdów pasuje do leganzy ?

Wieczorem jak będę w domu to napiszę bo teraz nie pamiętam
Felgi pewnie będą pasowały od japończyków i może od Omegi

Piotr_ek Ty czasami zastanów się dwa razy jak coś napiszesz Antena jest na stałe nie wysuwana, bo miałem dość problemów, wrażeń i dzielenia się na forum porblemami z anteną. Tak jest najlepiej bo jest święty spokój.
Podłokietnik jest obszyty skórą....co do Twojej opinii nie komentuję....naklejka hm.... niech będzie że dla Ciebie jest durnowata....

rozstaw srub w leganzie to 5x114,3 pasuja od jakiegos amerykanskiego Doga

a ET 49 od omegi nie pasi bo tam jest 5x110 albo 5x100