Domykanie szyb przestało działać

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Wcześniej działało mi domykanie szyb, teraz nie działa i nie wiem co jest tego przyczyną.
Oczywiście wszystkie szyby zaprogramowane itd, itp...
Już nawet się zgubiłem i nie wiem, w którym momencie przytrzymuje się przycisk na pilocie - przy pierwszym naciśnięciu, czy przy drugim, a może po pierwszym, albo po drugim??
No i jeszcze jedno, jeśli to nie ten problem, to co mogło spowodować, że teraz nie ma domykania??

przepalony bezpiecznik
przerwany przewód
poluzowana wtyczka
itd.itp.
a na pilocie to przytrzymuje się przycisk zamykania drzw,szyby powinny domykać się zarówno przy pierwszym przytrzymaniu jak i przy drugim,drugie naciśnięcie poprostu rygluje drzwi(pierwsze tylko zamyka)

Dodam tylko, że dioda na pilocie mruga, jak przytrzymuję. Czy tak powinno być??

tak dioda powinna świecić pulsacyjnie

???

[ wiadomość edytowana przez: OpelOmega dnia 2006-03-10 09:41:57 ]

W moim aucie jednokrotne naciśnięcie przycisku zamykania na pilocie powoduje zamykanie / domykanie szyb. Może jednak się rozprogramowały? Zaprogramuje je jeszcze raz - jeśli nie pomoże stosuj radę GrzegorS.

No to mam zrobione...w ASO rozebrali pół samochodu i dotarli do wiązki, która jest w załamaniu podłogi pod nogami kierowcy. Zajebiście Opel rozwiązał sprawę, bo ta
gruba wiązka kabli ma połączenie dokładnie na samym środku. Problem pojawił się z powodu zalegającej w zimę wody, tzn. oczywiście woda dostała się pod wykładzinę, potem przedostała się do tego łaczenia wiązki i spowodowała zwarcie jednego kabla, który uległ uszkodzeniu, efektem było podawanie do styerownika domykania szyb napięcia powyżej 5V zamiast poniżej 3V.
Chłopcy rozbebeszyli wiązkę, wycieli zwalony kabelek, wstawili nowy, zabezpieczyli 3 x lepiej na moje życzenie łaczenie tej wiązki, żeby mi już tam podczas zimowej powodzi w przyszłości woda się nie dostała.
UUUUFFFFFFF.......... to tyle na ten temat

A najważniejsze - ile Cię skasowali ??

Cytat:
2006-04-28 21:39:02, SEBA-OMEGA pisze:
A najważniejsze - ile Cię skasowali ??

Uh? To jest najwazniejsze?
IMO najwazniejsze w kazdej naprawie jest to, ze wszystko z powrotem dziala, jak powinno.

To + programowanie nowego kluczyka Tech-em = 150pln, wiem, powiecie, że to niemożliwe, a jednak...wszystko legalnie, bez lewizn, ale z negocjacjami