Ktore alusy do Coupe 96-99

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialbym poradzic sie was w sprawie takich aluskow

jest to limitowana seria - renomowane OZ-y w dosc atrakcyjnych cenach:

Honda ALUFELGI OZ 15"4x114,3 WYPRZEDAŻ HURTOW

dostepne sa z ET 30
i ET 38 lub 35 ?

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-10-26 13:06:30 ]

680 zeta za komplet felg OZ hmm no to chyba dobra cena...50 za kuriera... to mniej wiecej cena używanych w niewiadomym stanie na allegro..

jak jesteś pewny że to OZ to dobra cena

soryr ale dlaczego niby 680 zł
przecież 1-sz.t kosztuje 200 zł a nawet jeśli promocja dot. cvałego kompletu to rabat wyniesie o k 80 zł

a co powiecie na te alusy

chce kupic 16-ki

ktore wam sie bardziej podobaja

sa to OZ-ty

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-11-20 14:57:34 ]

Jak do coupe, to te drugie są ładniejsz, tylko te czerwone zaślepki bym zmienił.

chyba że masz czerwone Coupe to zostaw zaślepki

Tez mi sie te drugie bardziej podobaja, a ten czerwony punkt calkiem ciekawie sie prezentuje

poniewaz nadal szukam aluskow
a zima to dobry okres na poszukiwania - sa znacznie tansze

znalazlem cos takiego
aluski firmy MB Italia

mi sie one strasznie podobaja tyle ze troche boje sie alufelg wloskich - wszyscy znaja zle opinie dotyczace alessio

Podobno te sa lepsze od alessio i podobno alessio takze sie poprawilo

chce kupic alusy w rozmiarze 7x16 do hyundaia coupe 96-99r
te MB Italia sa 7x16 ET chyba 35

czy oponki 225/40/16 beda dobre
wiem ze wejsc na takie alusy wejda ale jak beda wygladaly ??
225/40/16 jest idealnym zamiennikiem dla fabrycznego rozmiaru coupe tj 205/50/15
roznica wynosi-srednica kola wieksza o 0,4mm

niz 215/45/16 roznica wynosi-srednica kola wieksza o 13,9mm
oraz 215 /40/16 roznica wynosi-srednica koloa mniejsza o 7,6mm

jak widac
225/40/16 jest duzo lepszyma zamiennikiem w sensie takiej samej srednicy kola

Polecam strone PRZELICZNIK OPON I FELG

tylko czy 225/40/16 nie bedzie za szerokie do coupe ??
czy go za bardzo nie zmuli (tj wersji z silnkime 2.0)
wiem ze sa tacy ktorzy jezdza nawet na 245 czy 235 przy 17 calach

co sadzicie o tej feldze i o marce MB Italia i jaki rozmiar opon polecacie

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-11-24 11:52:17 ]

dokladam jeszcze 4 felgi z prosba o opoinie ktore z nich najbardziej beda pasowaly do coupe I (rozmiar 7x16)

felgi wloskie firmy arcasting - odlam oslawionego speedline-a

EXCALIBUR

LONGINO

BLADE

SHARK

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-11-29 12:39:51 ]

moze ktos z posiadaczy coupe i nie tylko
odpowie mi na pytanie
jaka bedzie roznica w komforcie jazdy pomiedzy kolami
7x16 - opony 215/40/16
7x17 - opony 215/40/17

bo wydaje mi sie ze praktycznie zadna

na 16 jak wczesniej pisalem chcialbym zalozyc oponki 225/40/16 ale jak dzwonie to okazuje sie ze sa strasznie ciezko dostepne i polecaja mi wszyscy 215/40/16
wiec jak mam zalozyc profil 40 przy szerokosci 215 to moze juz lepiej przejsc na 17 z tym samym profilem - roznice w cenach opon i felg nie sa wielkie

Pozdrawiam

hm, sorki ze deczko odejde od tematu... te alu sa przystosowane do H coupe ? jak wiesz po odkrceniu koła wystają sruby... jak sie z tym uporasz ?

Pozdro

mysle ze sa
jesli alusy sa dedykowane do coupe to raczej powinny pasowac na 100% choc wiadomo sa wyjatki

obejzyj sobie niektore alusy od srodka maja poza otworami na sruby inne otwory, w ktore chowaja sie sruby od piasty

ktore lepiej beda wygladaly na coupe 96-99 w rozmiarze 7x16 Et-40-42 oponki maja byc 205/50/16

AEZ ICON 5 srebrne

czy chromowane Rial GIRO - tyle ze nie wiem jak z jakoscia tej farby imitujacej chrom czy nie poodpada po jakims czasie

czy alusy Pro Line tyle ze te sa szeroki 7,5x16 ET-35

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2006-03-11 02:42:05 ]

Cześć
Ja też mam problem z wyborem felg.
Co do wyboru modelu to ci nie pomog ę bo każdy ma swój gust,ale
powiem ci tyle ,że jeżeli założych te oponki co napisałeś to prawdopodobnie będą ci obcierały.

Średnica fabrycznych opon to 586 mm a te co chcesz założyć będą miały 611.4 mm.

To duża róznica i prędkościomierz będzie wskazywał nieprawidłowo.

To tylko teoria ale ja miałem założone 245/35/17 które miały średnicę 603.3 mm i na dzirach obcierały tyle ,że ja mam obniżone zawieszenie może dlatego.

Jeżeli 16 to opony 205/45 lub 215/40.

Ja bym ci polecił 17" calówki z AEZ "XYLO" są fajne i wyglądają na większe niż w rzeczywistości, mają 16 szprych i w rozmiarze 17" to już technologia Litec (leciutki i wytrzymalsze) bardzo dobry materiał. prawdź sobie na internecie ofert AEZ, ENZO, DEZENT, DOTZ. Wszystko na stronie firmy ALCAR

tu kolega jest w bledzie ze bedzie tarlo przy 205/50/16 = 611,4mm

jak kupilem autko to mialem oponki zalozone 195/60/15 = 615mm i nic mi nie tarlo wiec przy 205/50/16 raczej nic nie powinno trzec na standardowy zawieszeniu

co do AEZ Xylo nie podobaja mi sie te felgi wcale nie lubie felg wieloszprychowych jesli mialbym juz takie miec wybralbym wystrzymale ATS-y DTM

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2006-03-12 23:44:40 ]

Przy ocieraniu najczęściej jest ważniejsze ET opony (osadzenie) oraz szerokość. Wielkość koła ma wpływ na inne czynniki typu: prędkościomierz, zawieszenie, hamulce, skrzynia ....
Najlepije nie przekraczać 2% od tego co jest fabrycznie, a nie wiecej niż 4% maxymalnie jest z tego co wiem dopuszczalne.
Pozdrawiam.
Misio

Moje zdanie na temat 17stek na polskich drogach to strata kasy wiecej wydasz na prostowanie niz na same fele max 16

Cytat:
2006-03-13 07:54:31, _Misio_ pisze:
Przy ocieraniu najczęściej jest ważniejsze ET opony (osadzenie) oraz szerokość. Wielkość koła ma wpływ na inne czynniki typu: prędkościomierz, zawieszenie, hamulce, skrzynia .... Najlepije nie przekraczać 2% od tego co jest fabrycznie, a nie wiecej niż 4% maxymalnie jest z tego co wiem dopuszczalne. Pozdrawiam. Misio

mam zimowki w rozmiarze 205/55R15 i trze a zawieche tyl mam oki ps trze tylko z tylu