Gdzie w krakowie zrobić diagnostykę silnika i ewentualnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
drobny remont, chodzi mi o zakład, który ze mnie nie zedrze i dobrze wykona robotę.

www.abc.focus.pl

lub na piastowskiej 20 Seba_Dominika tam pracuje

jakie tam mają ceny za takie usługi?
czy są drodzy?

alke co rozumisz pod tematem drobny remont?

gdzie można tanio podpiąć sie pod komputer w Krakowie (Piastowska odpada, byłem ale sie nie połączył)

jesssu wszyscy mi priv o kompy wysylaja
pytaja na gg i na forum
masakra

polecam www.godula.pl

cena 70zl za podlaczenie odczyt i programowanie
w serwisie forda 150-200zl

Cytat:
2006-03-11 19:38:56, lukas_s pisze:
alke co rozumisz pod tematem drobny remont?

być może obędzie się bez remontu.
Miałem kilka razy regulowane zawory (fakt, że bardziej przez złote rączki niż profesjonalnych mechaników) i to pomagało na krótko.
Obecni jest tak, że dopóki samochód jedzie nie ma żadnego wyczuwalnego problemu. Najgorzej jest na jałowym biegu, gdy samochód stoi zaczyna wibrować a z rury wydechowej wydobywają się takie spaliny, że przy otwartych oknach zaczyna strasznie śmierdzieć. I tak jest ;epiej niż przed regulacją bo wcześniej było słychać dodatkowo stuki z silnika.
Facet, który regulował mi zawory mówił, że silnik pracuje na trzech cylindrach. Tzn jak się podreguluje pracują cztery a po przejechaniu kilkudziesięciu km znowu pracuje na trzech. Podobno może być problem z jakimś wałkiem w silniku.
Masz może jakąś koncepcje co może być faktycznie w tym przypadku zepsute?

powiem tak refulacja zaworow to koszt 40-45 zl
jak sie ma cena reszty bo chyba chodzi o wal w silniku wiec trza silnik rozbierac mzoe sie obejsc drozej

co do moich podejrzen
hmm - nie znam sie na mechanice dopiero ucze sie i raczkuje bo ess to moj pierwszy samochod duzo czytam i slucham i sie pytam
ale ogolnie rzecz biorac zagadaj na szybko do Seba_Dominika on sier zna pracuje na paistowskiej a na 29 litopada - czyli abc focus pracuje jego byly "nauczyciel" koles jesty calkiem niezly i nie drogi wiec wiesz
podjedz tam
popytaj on ci pomoze

Cytat:
2006-03-11 19:48:25, lukas_s pisze:
jesssu wszyscy mi priv o kompy wysylaja pytaja na gg i na forum masakra polecam www.godula.pl cena 70zl za podlaczenie odczyt i programowanie w serwisie forda 150-200zl

skad wiesz, że ciebie

Cytat:
2006-03-11 21:40:25, raden pisze:
skad wiesz, że ciebie

no jesli ja mam priv u siebie na skrzynce no to do mnie
jesli odpowiadam w watku o piastowskiej i abc focus a ty pytasz tesz to chyba sie tyczy mnie lub innych zorientowanych ale nieobecnych
a poza tym jesli ktos do mnie na gg smiga to chyba jasne ze do mnie
tak jak napisalem godula i tyle

Cytat:
2006-03-11 21:44:19, lukas_s pisze:
no jesli ja mam priv u siebie na skrzynce no to do mnie jesli odpowiadam w watku o piastowskiej i abc focus a ty pytasz tesz to chyba sie tyczy mnie lub innych zorientowanych ale nieobecnych a poza tym jesli ktos do mnie na gg smiga to chyba jasne ze do mnie tak jak napisalem godula i tyle

myslisz ze sie podlaczy, bo z piastowskiej chyba na 3 programach sie nie polaczyl. Ewnetualne usterki (raczej są ) tez u Goduly zlikwiduja??

Mogę Ci polecić gościa z Sieprawia (ok 15 km za Krakowem) robi diagnostykę za 40 zł, ma BOSCH-a KTS 550

a naprawia silniki?

znacie jeszcze jakieś warsztaty, które naprawiają silniki?

Naprawia silniki mnie robił remont ale ponad 4 lata temu. Autko nadal jeździ ale już nie u mnie.

zaglądnij do fortaxu na ul zbożową.Tam pan Marek ma tester fordowski porządny i zna się doskonale na tym co robi.A cena bardzo przystępna za podłaczenie i diagnozę.

Cytat:
2006-03-15 10:54:54, Henryk pisze:
zaglądnij do fortaxu na ul zbożową.Tam pan Marek ma tester fordowski porządny i zna się doskonale na tym co robi.A cena bardzo przystępna za podłaczenie i diagnozę.

nop fakt zapomnialem o fortaxie
a powiedz jaka cena to ta cena atrakcyjna?

Cytat:
2006-03-14 23:07:14, fed-ex pisze:
Naprawia silniki mnie robił remont ale ponad 4 lata temu. Autko nadal jeździ ale już nie u mnie.

możesz mi dać na niego namiary

Bidziński Zbigniew Siepraw 82. Jeśli chcesz to mogę Ci wytłumaczy jak tam dojechać, napisz na priv.