Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
prohti Inowrocław | 2006-03-14 16:03:11 To nie przy przewodach idących do parownika ulatnia się ale na tej bocznej pokrywie parownika.
BYłem u gazownika. POwiedział że prawdopodobnie membrana i koszt to 100zł + 80zł robocizna. Ale dopiero ma czas za kilka dni, więc pojechałem do drugiego ten nie wie co to może być musiłby rozkrecić ale ma czas za 2 dni. Nie jest pewen czy to mebrana jest do wymiany. Kosztów nie potrafił określić. Tak sie zastanawiam czy nie wziąć i samemu nie spróbować odkrecic parownika i zobaczyc do niego. Czy lepiej jako bawic sie samemu czy dac te 180zł i przeboleć. Czy jeżeli taki komplet naprawczy kupiłbym to wymiana uszczelek i membran jest prosta i poradziłbym sobie z tym. |
prohti Inowrocław | 2006-03-14 16:36:11 Gaz ulatnia się od strony parownika gdzie krąży płyn ogrzewajacy urządzenie. |
fend18 gorzow | 2006-03-15 05:48:22
to zalezy, jesli sie nie boisz gazu i masz jakies o tym pojecie to mozesz probowac tu masz link jak krok po kroku zregenerowac http://arbiter.pl/galeria/lovato-regeneracja [ wiadomość edytowana przez: fend18 dnia 2006-03-15 05:48:43 ] |
![]() Bard LUBLIN | 2006-03-15 08:04:23 Sprawdz czy są dokręcone dobrze wszystkie śruby do okoła dekla.
Jeżeli dokręcanie nie da efektu wyjmujesz parownik opczyszczasz składasz raz jeszcze. Sprawa jest bardzo łatwa i 80 zł masz w kieszeni a nie wspomnę o satysfakcji . ![]() |
prohti Inowrocław | 2006-03-19 01:27:20 GAzownik zaspiewał 180zł niby 100 za zestaw naprawczy i 80zł za robotę.
Ja na allegro kupiłem orginalny włoski lovato + dwa filtry i przesyłka 87zł. I zabieram sie sam. Ta instrukcja co dostałem od frendi18 chyba mi pomoże. A do tych co na allegro kupowali pisałem maile czy trudno jest wymienic membrany pisali ze proste jak pryszcz i zajmuje to 1-1,5 godz roboty i ze jak miałem klocki lego to zrobie bez najmniejszego problemu sam. |
prohti Inowrocław | 2006-03-21 13:21:25 Membrany wymienione. Koszt zakupu łacznie z przesyłka 87zł
Czas pracy 3godz: Wyciągniecie parownika, rozkręcenie go, wyczyszczenie i skrecenie z wszystkimi elementami zestawu naprawczego. Zamontowanie w samochodzie. Parownik po regeneracji jest szczelny i dobrze chodzi auto. Satysfakcja jest i zaoszczędzone 100zł POdsumowujac nie warto oddawac gazownikowi parownika do regeneracji, wszystkie narzędzia to klucz 14, sróbokret krzyżak i gwiazdka. A stopien trudności jak złozyc domek z klocków lego według instrukcji. A u mnie problemem było puszczanie na membranie od wody płynu chłodniczego do gazu i gazu do płynu. Stąd miałem przeciek u góry parownika od strony membrany na wodę. A w srodku parownika kamień jak nagar od płynu chłodniczego. Wszystkim. którzy pomogli mi podjąć decyzje o samodzielnym montazu serdecznie dziekuje. ![]() |
Badi23 Brodnica | 2006-05-30 21:17:02 no dobra ale jak już go złożę ten parownik to co z regulacją na kompie niech mi ktoś odpowie bo niby mi chodzi na gazie ale muszę go mocno rozgżać |
prohti Inowrocław | 2006-05-31 00:57:21 Regulacje oparłem na tym opisie
Regulacja - przydatny link Troche tez poszukałem na wyszukiwarkach pt. regulacja i tak opanowałem regulacje I generacji. Na ile dobrze nie wiem, na pewno odpadło mi jeżdżenie po gazownikach. A pali mi ok 8l jazda miejska. A Jak zaczyna nie tak chodzić to słysze to i sobie podreguluję. |