Obudowa filtra powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Chce wyjąć całą puszkę filtra powietrza. Zdejmuje górną część, odkręcam śróbkę z góry przy lampie i nic , nie moge znależć gdzie jest ona jeszcze przykręcona.
Poradżcie coś?
Pozdro

obudowa trzyma sie na 2 bolcach ktore sa wcisniete w blache z gumami

Wieć po prostu mam ją wyciągnąć do góry.
Trochę już ją szarpałem ale bałem się połamać, ale teraz to jej pokaże

ja je wykrecilem, zeby wycaignąć...:] nie pamietam czy to bylo niezbedne, ale wiem ze wtedy w koncu wyciagnelem

U mnie obudowa przykręcona jest na 3 śruby. 1 od góry 2 od dołu (wkręcone w bok podłużnicy)

EDIT: Oczywiście pisząć śruby miałem na myśli nakrętki

[ wiadomość edytowana przez: mleko dnia 2006-03-15 11:06:54 ]

Cytat:
2006-03-15 10:33:29, mleko pisze:
U mnie obudowa przykręcona jest na 3 śruby. 1 od góry 2 od dołu (wkręcone w bok podłużnicy)

A u mnie zamiast tych śrub są gumowe podkładki w kształcie walca i na nic lezy filtr - nie przykręcony do niczego. Czy to normalne w dieslach czy może poprzedni właściciel poszedl na łatwizne podczes wymiany?

Wydaje mi się że powinno być tak jak napisałem, ale może co silnik to inny patent

Cytat:
2006-03-15 11:01:13, doody pisze:
A u mnie zamiast tych śrub są gumowe podkładki w kształcie walca i na nic lezy filtr - nie przykręcony do niczego. Czy to normalne w dieslach czy może poprzedni właściciel poszedl na łatwizne podczes wymiany?

Poszedl na latwizne

Cytat:
2006-03-14 22:13:56, zeberko pisze:
obudowa trzyma sie na 2 bolcach ktore sa wcisniete w blache z gumami

Jest właśnie tak. Troche się poszarpałem ale wyjąłem.
Chciałem zobaczyć gdzie idą te gumowe przewody jeden z tyłu głowicy, a drugi od separatora oleju, zobaczyłem tylko że nałożone są na jakąś plastikową rurkę. Wszędzie na fororum pisze się o zapchanym tróniku od odpowietrzania skrzyni korbowej, gdzie on jest?