MotoNews.pl
2 Doradźcie którą firmę wybrać (końcówki drążków i sworznie) ? (138805/0)

Doradźcie którą firmę wybrać (końcówki drążków i sworznie) ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym się dowiedzieć którą firmę produkującą tego typu produkty polecacie ... coś czuję, że po tej zimie czeka mnie kompleksowa naprawa tego typu elementów ... dolnych końcówek sworznia NAPEWNO !!!

Mam jednak wątpliwość której firmy elementy nabyć .... wstępnie mam dwóch faworytów ...

1. RTS co mnie do niej przekonuje ... ano fakt że według słów sprzedawcy ..." JEST FIRMĄ UNI EUROPEJSKIEJ KTÓRA WYPOSAŻA TAKIE FABRYKI SAMOCHODÓW JAK : VW/AUDI/OPEL"

Tutaj
cena 29
i tutaj cena 34

2. CTR co mnie do niej przekonuje ... to że według sprzedawcy Producent CTR-a idzie na pierwszy montaż do Daewoo

Tutaj cena 35 zł

i tutaj cena 35 zł

Zatem CTR ... jest stosowana na pierwszy montaż ... także domniemywam ... DOBRA ...Ale ta pierwsza firma RTS ... zaopatruje VW/Audi .... także też jest dobra ... Różnica cenowa raczej nie gra roli ...

Które polecacie ... (na pewno kupię sworznie)

mam w nubirze łączniki stabilizatora CTR, wytrzymują najdłużej z testowanych przeze mnie.... i rzeczywiście fabrycznie nubira ma wiele części CTR'a

pozdro

to super pytanie..ja musze zrobic koncowki drazkow i kurwica mnie bierze bo wydaje mi sie ze ja co chwila wymieniam te koncowki..po tej zimie jest mnostwo dziur i czuje ze mi zawiecha lata..a ja naprawde dbam zeby nie jezdzic z luzami...ale conajmniej raz na 20tys musze to robic..szlag mnie trafia

Noto dość często. Moje wymieniane były piółtora roku temu, cuś koło 45 tysięcy mam na nich zrobione i właśnie się przymierzam, bo tłuką po zimie, ale do tej pory było spoko. Nie wiem niestety jakiej były firmy, ale na pewno nie najtańsze.

Trochę odbiegam od tematu, ale nie polecam końcówek drążków firmy SIDEM !!!
Miałem wątpliwą przyjemność "testowania" ich w swoim aucie. W bardzo szybki sposób, bo zaledwie w kilka miesięcy uszczupliły mój portfel na kolejną wymianę końcówek i ustawienie na nowo geometrii

Idź Armani do sklepu, powiedz sprzedawcy co chcesz kupić, on sięgnie na półkę, poda Ci towar, Ty zapłacisz, podziękujesz i wyjdziesz. Czyż nie prosto, szybko, bezstresowo?

Cytat:
Idź Armani do sklepu, powiedz sprzedawcy co chcesz kupić, on sięgnie na półkę, poda Ci towar, Ty zapłacisz, podziękujesz i wyjdziesz. Czyż nie prosto, szybko, bezstresowo?

Tak w sklepie doradzą mi najlepiej ... powiedzą nie kupuj pan u nas te końcówki co sprzedajemy to szmelc ... kup pan u konkurencji ... no nie

piotr,ek to forum jest stworzone po to żeby użytkownicy espero wymieniali się swoimi spostrzeżeniami, opiniami ... także odnośnie jakości części produkowanych przez określone firmy XYZ ...

Zgadzam się z tym co powiedział qbaj ...

Cytat:
..ja musze zrobic koncowki drazkow i kurwica mnie bierze bo wydaje mi sie ze ja co chwila wymieniam te koncowki..po tej zimie jest mnostwo dziur i czuje ze mi zawiecha lata..

..ale conajmniej raz na 20tys musze to robic..szlag mnie trafia

... mogę podpisać się pod tymi słowami obiema rękami ...

Dlatego tym razem chcę kupić element takiej firmy której trwałość została przynajmniej przez kilka osób potwierdzona ...

Ja mam gałki/sworznie z firmy JC Auto. Wymieniałem razem z amorkami ok 1.5 roku temu.... amorki poszły sie..... a gałki są w porządku .. sworznie też... narazie cisza... za to mi jedna koncówka stabilizatora juz postanowiła sie wyrobic.. i czasami cos puknie...

Cytat:
2006-03-15 20:31:00, Armani01 pisze:
Tak w sklepie doradzą mi najlepiej

A co Ty Sprzedadzą jakieśtam, Ty zamontujesz i będziesz jeździł w myśl zasady "Mniej wiesz... dłużej żyjesz".

... i po 20 tys. powtórka z rozrywki ... nie dziękuję postoję ...

p.s. Już dwa razy kupiłem w ostatnim 1,5 roku końcówki drążków ...(tzn. raz ja, potem .... jak okazało się, że do wymiany .... to zadzwoniłem do Taty, żeby mi od razu kupił ... a On kupił tej samej firmy ) ... także mam pełne prawo przypuszczać, że skoro to ta sama firma co poprzednio to po zimie będą do wymiany ...

(zapomniałem firmę ... ale jakaś polska z gwiazdkami albo jedną gwiazdką w logo)

p.s.2 Zawsze miałem podejście do tego typu "dupereli" podobne do prezentowanego przez Ciebie ... bo przecież tu nic super sportowego nie da się wymyślić ... ale po tych moich ostatnich przygodach ... chcę coś porządnego ...

a miał ktos może końcówki firmy bilstein ???

Kupiłem takie cudo !!!!!!!!!

Zobaczymy czy to prawda z tą orginalnością

Cytat:
2006-03-27 01:28:58, Armani01 pisze:
Kupiłem takie cudo !!!!!!!!! Zobaczymy czy to prawda z tą orginalnością

trzeba bylo kupic raczej od opla - uwazam, że są trwalsze

Cytat:
2006-03-27 01:28:58, Armani01 pisze:
Zobaczymy czy to prawda z tą orginalnością

A pod jakim względem? Dobrze, że choć cena znośna.