| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-03-15 13:27:07 tak sie zastanawiam, czy nie mozna by kupic samych wtyczek przewodow do ABSu- tych ktoe przypina sie do kola. Bo mi od koncowki odchodzi juz tylko 5cm przewodu, takze ciezko mi cos dosztukowac. A moze np w oplach takie wtyczki sa wykorzystywane w innych miejscach?
dzieki arek |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-03-15 13:48:50 z przeznaczeniem na ABS pewnie nie, ale np w cieniasie miałem w wielu miejscach takie same wtyczki (z tego co pamietam d okierunkowskazu i jakichś czujników temperatury) więc może od czegoś uda się dopasować. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-15 15:03:58 To śa hermwetyczne złącza TRW / Packard. Nie pamiętam numeru. Jeżźeli koniecznie chcesz wymieniać, trzaby wyjąć i pójść do skelpu. Ale z drugiej strony 5 cm to aż nadto. Jak wymieniałem przewód u siebie to skończyło się nad przycięciem przewodów na max 4 cm i zrobieniem miejsca lutowania jak najbliżej wtyczki, tak, żeby można było to przymocować taśmą do tego niebieskiego zatrzasku przy samej wtyczce. Looknij na stronę klubową w dziale porady. Ta pętla nadmiarowych przewodów widoczna na zdjęciach została wywalona. Działa już prawie rok i jest OK. |