Kupno Opel omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczow.
Zwracam sie z prosba do wszystkich, ktorzy moga mi udzielic podstawoowych informacji na temat zakupu opla omegi B. Zalezy mi glownie na informacjach typu: na co trzeba zwrocic szczegolna uwage przy zakupie takiego autka, aby pozniej nie kląć i nie pluć sobie w brode. Zastanawiam sie nad kupnem autka z przedzialu 1994-1996, w granicy cenowej do 11000PLN , KOMBI (POTRZEBUJE AUTO O DUZYCH GABARYTACH). Rodzaj paliwa jest nieistotny, ale zeby pojemnosc nie przekraczala 2,5l poj. Przyklad:
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C936085
Uprzejmie prosze o udzielenie porad oraz uwag na ten temat
Z góry dziekuje i pozdrawiam

WITAM . WŁAŚNIE MAM TAKIE AUTKO DO SPRZEDANIA ALE ZA 19.000 ZŁ. JEST TO 2.5L V6 170 KM OMEGA B KOMBI I INSTALACJA GAZOWA SEKFENCJA.
POZDRAWIAM

Ambitne plany za 11000 tyś z tego roku i pewnie jeszcze w super stanie
generalnie do 1997 problemy z korozją. Większych problemów nie ma, wszystko w zależności w jakich była rękach. Jak był ktoś kto się o auto troszczył, to i z 1994 roku będzie w dobrym stanie. Ważne też jak długo w Polsce jeździła.

Cześć jestem tu nowy, ale twoja szansa to tylko patrzeć na auta tylko z Niemiec jeszcze są wyjątki gdzie w dowodzie będzie tylko jeden właściciel, bo kolega kupił w tygodniu takie auto za tą cenę, co ty morzysz tylko plus opłaty i rok, 97 ale bardo ładne i kombi a tak pyzatym te auto omega jest piękna tylko mam wiele do powiedzenia, ale to tylko na prywatne gatki

Opel Omega nie jest za dobrym wyborem jako auto uzywane. Około 10 letnia Omega napewno będzie nękała cie usterkami.

Witam was mam opla omegę i powiem, że jest to wielkie nie porozumienie ile te auto kosztuje nerwów jak nie skrzynia biegów to teraz wyciek płynu i itp.: to jest moje ostatnie auto a miałem wszystkie auta z serii Opla to omega jest niestety najgorszą wersją ale ma ten urok i ludzie patrzą nie na ciebie jak pomykasz po ulicach ale to jest tylko takie krótkie bo nie wiedzą ile to kosztuje a po trzecie brak jest mechaników którzy się znają

czesc
mam omege na spżedanie 2.5l V6 170 KM pełna elektryka tylko bez skóry, automat z gazem za jedyne 15000 zł. pozdrawiam.

Omege moge polecić z calego serca, ale po 1997 roku. Wczesniejsze egzemplarze mogą być usterkowe. Lepiej dodaj troche kasy na omege np. 1 1998 roku, bo to co zaoszczedzisz na tanszym egzemplarzu to wydasz na naprawy A jesli nie ma wyjscia i nic nie mozesz dodac, to moze zainteresuj sie volvo kombi - podobne gabaryty, a roczniki 10 letnie i starsze powinny byc bardziej trwale. Ewentualnie jakim mercedes kombi...

Tak...omege z 98 ale nie powyzej 200 tys. bo istnieje ryzyko ze wlozysz kase w naprawy...u mnie cos sie dzieje niedobrego ale jeszcze nie wybadalem co...