Czy to skrzynia turina czy sprzegło?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przy ropedzaniu sie słychac sgrzyt jak by ze skrzyni przez momet auto minimalnie zwalnia...........pomuszcie pomuszcie

A może to hamulce z przodu że ci hamuje ( zapieczone zaciski , a hałas to może konieczące sie klocki ). sprawdz to a dopiero szukaj dalej

he he ja kiedys myslalm ze mi przegob wysiadl a tam tarcza byla krzywa na szczescie wpadlem na pomysl troche niebezpieczny ale skuteczny odkrecilem zacisk hamulcowy przywiązalem do skrzyni i ognia okazalo sie ze ni niepuka pozniej podnioslem na lewarek 2bieg i patrze a tarcza odchyl prawie 2mm

tagzer nieraz bywa ze cos moze wprowadzic w blad trzeba popatrzec moze faktycznie klocki trzymaja itp skrzynka to raczej jak by hamowala samochod to zaraz by sie rozleciala

dzieki za porade napewno sprawdze ale wydaje mi sie ze to nie to.....ponieważ jadąc nawet na 5 biegu przy równej predkosci bez chamowania ten zgrzyt powtarza sie co jakis czas.......

Ale warto sprawdzić takie podstawowe elementy aby mieć pewność wyeliminowac poszczególne elementy

no to czeka cie wymiana skrzyni bo tak sie dzieje jak skrzynia siada za czesto sie redukowalo biegi