Stukanie między silnikiem a skrzynią 2.5 TD automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Pojawiło się u mnie stukanie jw. przez okienko widać coś jak sprzęgło i to stuka. jest tam płaska spręzyna która pękła. Czy miał ktoś coś podobnego, oraz proszę o pomoc informacyjną : jak to wygląda w EPC, jak ewentualnie to wymienić (sprężynę lub całe to), jak to się nazywa żeby to kupić. Chciałbym wiedzieć i kupić wszystkie części zanim zdejmę skrzynię.

Dzięki i pozdrawiam

Olejek

Witam,

Po dokładnym obejrzeniu pękła trójkątna sprężyna pochłaniająca drgania układu napędu skrzyni. Koszty części : sprężyna 85 PLN, łożysko igiełkowe 65 PLN, 2 komplety śrub (lepiej wymienić 16 szt. ) 120 PLN. Niestety muszę czekać na te części ok. 10 dni bo nie ma ich w magazynie w Polsce. Wymiana ok 700 PLN w ASO we Włocławku.

Pozdrawiam

Olejek

Witam.

Mialem to samo zaraz po kupnie auta. Robota z czesciami wyszla mnie troche wiecej, jednak mimo to jestem zadowolony z blyskawicznej i dobrze wykonanej uslugi. Nawet dobrze sie stalo, bo rozwalilo mi sie pod domem, co biorac pod uwage, ze jezdze czesto do polski (jakies 1350 kilometrow) to bylo szczescie w nieszczesciu. Co tu duzo mowic, moja bestyjka jeszcze mnie nigdy nie zawiodla i to wlasnie w niej najbardziej kocham. Klekot nie klekot, MV6, 3.0, 2.0, co za roznica? Omega jest omega.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.