Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotrek_1983 skoda favorit brzeg dolny | 2006-03-18 16:49:44 no wiec po kolei. mam skode favorit 135 L silnik gaznikowy.
chcialem wymienic linke od gazu i jak wymienilem to juz nie odpalil nawet po wymianie na stara. iskra jest bo czasami ma takie odglosy ze chce zapalic ale cos mu nie pozwala. wszystkie przewody sprawdzone. prawdopodobnie zalany silnik poniewaz mialem 1 i 4 swiece sucha a 2 i 3 mokra i bardzo smierdzialo benzyna naewt jak troche dmuchnalem benzyna. i co tu robic? |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-03-18 17:33:49 Możliwa przyczyna zalania to otwieranie i zamykanie przepustnicy podczas wymianyi regulacji linki, tym samym wpompowanie sporej ilości beny do kol pompką przyśpieszenia. Spróbuj uruchamiać z gazem lekko wciśniętym, żeby przedmuchać cylindry z bardzo bogatej mieszanki. Ssanie automat na sprężynę bimetalową? może coś tam poruszyłeś? |
piotrek_1983 skoda favorit brzeg dolny | 2006-03-18 18:18:07 tak, masz racje, jednak kilka razy tym ruszalem, zalana komora mieszania pod przyslona rozruchowa. dzis zaswiecilem lampka aby tam zjrzec i jest duuuuzo paliwa.
mam takie pyt. czy mozna zdemontowac gaznik i w jakis sbosob wylac ta benzyne przechylajac czy cos chyba nic nie powinno sie uszkodzic?a potem dac na wypalanie benzyny i uruchomic na gazie? (mam instalacje LPG)? czy przedmuchac powietrzem miejsca gdzie swiece sie wkreca? |
fend18 gorzow | 2006-03-18 19:40:11
nie wiem jakiego rodzaju masz gaznik, ale w wiekszosci komora plywakowa ma srubke do spuszczania paliwa i pewnie tak jest tez w Twoim przypadku i nie trzeba sciagac gaznika, ale dziwi mnie to ze po wymianie linki to sie stalo, wszystkie kabelki elektryczne na swoim miejscu wszystko dobrze podlaczone? zawsze go mozesz wziasc na pych, ale to jzu Twoje ryzyko |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-03-19 08:39:51 Trzeba zlokakizować przyczynę, usunięcie benki i rozruch na gazie wiąże się z ryzykiem pożaru. Trzeba przyjżeć się gaznikowi, a w szczególności:1 zaworek iglicowy, 2 pływak, 3 urządzenie rozruchowe. Jesli w gardzieji jest morze beny, to motor nie zaskoczy. Powodzenia ![]() |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-03-19 08:44:22 Trzeba zlokakizować przyczynę, usunięcie benki i rozruch na gazie wiąże się z ryzykiem pożaru. Trzeba przyjżeć się gaznikowi, a w szczególności:1 zaworek iglicowy, 2 pływak, 3 urządzenie rozruchowe. Jesli w gardzieji jest morze beny, to motor nie zaskoczy. Powodzenia ![]() |
piotrek_1983 skoda favorit brzeg dolny | 2006-03-19 09:49:27 a w ktorym miejscu jest ta srubka do spuszczenia?
na gazniku pisze pierburg. za kazdym razem jak naciskalem segment co sie zaczepia linke od gazu to paliwo leci - widzialem wczoraj jak zaswiecilem lampka. jak wykrece gaznik to chyba nic nie powinno sie stac? czy na cos powinieneim zwroic uwage? |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-03-19 09:57:27 to nie jest żadna śróbka, tylko dysza główna paliwa ![]() |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-03-19 10:00:17 to nie jest żadna śróbka, tylko dysza główna paliwa ![]() |
piotrek_1983 skoda favorit brzeg dolny | 2006-03-20 08:21:12 wczoraj mialem taki patent ze odpalil po dokladnym oczyszczeniu swiec i przedmchaniu ich wejsc ale jak dodalem troche gazu to zgasl i znow go zalalo, tak jak by obrotow nie trzymal czy co?
zaraz ide znow brobowac. |
piotrek_1983 skoda favorit brzeg dolny | 2006-03-20 11:21:04 a czy ktos moze mi jeszcze w prosty sposob wyjasnic ktora to sruba do regulacji obrotow na benzynie? bede wdzieczny |