Getz 1,3 spalanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hey!!!!

Zapłaciłem coś tak niecałe 450 PLn policzyli za przegląd, olej, płyn hamulcowy, płyn do chłodnicy gumki do stabilizatora.

pozdrawiam A.K

ps. aha a tak w sumie zastanawiałem się głośno dlatego to są wreażenia moje z tym spalaniem teraz spytam konkretnie jak u was jest przy 1.3 przy mieszanych warunkach pół miasto pół trasa na trasie ok 100-120 km/h ma ktos ok 7 l. Mam zamiar poobserwowac zjawisko tym bardziej że błysnęło wprawdzie raz check engine

Hey
O check'a sie nie martw skoro zgasl, nastepnym razem niech sprawdza bledy - czy cos komp zapamietal. Mi sie zapalal check gdy trafilem na jakies syfiaste paliwo (nie palil na zimnym silniku na wszystkie cylindry) i pamietam, ze wtedy spalil okolo 9l/100km po miescie gdy wczesniej palil okolo 7. Sprawdz to! Jesli tankujesz zawsze na tej samej stacji - zmien ja czasami.
Powodzenia
Artur

Witam

w styczniu na trasie Zakopane - Warszawa spalił mi rekordowo mało 5.2 l jechałem dość szybko w cyklu mieszanym na odcinku ok.30 km między 5.8-6.5 przy prędkości ok 90km/h

podążaj zawsze swoją drogą

U mnie ze spalaniem jest roznie, w lecie po miescie bywa 7.2-7.4 - no ale wtedy praktycznie nie stoje w korkach. Zima zwykle kolo 9 (8.6-9.5) i nie wiem czemu tak jest. Na trasie z gdanska do poznania (boczne drogi predkosc zwykle miedzy 90-110/h wyszlo mi raz 5.9, mniej nigdy nie mialem. Zwykle trasa z wrocka do poznania i spowrotem (ok 360km) to spalanie kolo 6.5litra na 100.

Mam getza z komputerem pokazujacym spalanie i wynosi srednio od 7.9 do 8.6 miasto trasa 6.8 do 7.5 przy predkosci 130km/h, za to przy 160km/h 9.4 silnik 1.3

U mnie ze spalaniem nie jest tak źle - silnik 1,3. W trybie miejski auto konsumuje około 6,4-6,8 l/100km a na trasie ostatnio co mierzyłem 5,8l/100km prędkości 90-100km/h. Na autostradzie nie przekraczając 120km/h spalanie wynosi koło 6,2l/100km. Dodam, że jeżdżę spokojnie.

jak czytam wasze dane to wydaje mi się, że u mnie jest coś z tym spalaniem nie tak. Lato + klima +miasto = 10,01 l/100 km.
albo lato+klima+trasa=7,2 l /100 km. Żadnych symptomów jakich kolwiek nienormalności, no może trochę nóżka ciąży - ale żeby aż tak?