Honda NSr A DOWOD OSOBISTY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie czy z motocykl 125cm można zarejestrowac na motorower tak aby można było nim jezdzic na dowod osobisty dokładnie chodzi mi o Honde NSR 125 28KM z gory dzieki za dpowiedzi

Cytat:
2006-03-18 10:22:20, TOm25 pisze:
Witam mam pytanie czy z motocykl 125cm można zarejestrowac na motorower tak aby można było nim jezdzic na dowod osobisty dokładnie chodzi mi o Honde NSR 125 28KM z gory dzieki za dpowiedzi

Co to znaczy "można"...?
Chcesz kupić papiery od 50-tki i przebić numery?

Fałszowanie dokumentów to przestepstwo.

NSR-ka rozpędza się do sporych szybkości, a na dowód mozesz jeździć 50-tką, która ma ograniczenie vmax do 45 km/h.

Każda kontrola przy większej predkości zakończy się zatrzymaniem dowodu i skierowaniem na badanie moto.

Pomijam sytuacje skrajne (szlify, tudzież inne dzwony) - żadna ubezpieczalnia nie wypłaci Ci odszkodowania, będziesz musiał pokryć wszystkie szkody materialne, nie mówiąc o utracie zdrowia.

Nie rób tego błędu!!!

Pozdr. P.

P.S. Pytanie o takie rzeczy na publicznym forum nie jest najrozsądniejszym rozwiązaniem...

NIe podrabic papiery tylko czy mozna jezdzic nia na dowod?

nie

Cytat:
2006-03-18 15:32:08, TOm25 pisze:
NIe podrabic papiery tylko czy mozna jezdzic nia na dowod?

Jeżeli uważasz, że to nie fałszerstwo, to zdradź nam, w jaki sposób rejestruje się motocykl o pojemności 125 ccm na 50 ccm..?
P.

Cytat:
2006-03-18 18:21:21, pyrekcb pisze:
Jeżeli uważasz, że to nie fałszerstwo, to zdradź nam, w jaki sposób rejestruje się motocykl o pojemności 125 ccm na 50 ccm..? P.

No przeciez Tom pyta wlasnie o to, czy sie da, bo nie wie.

Nie da sie i juz.

No jak by się dało to ja zarejestrował bym jakąś omesię 3.0 jako 1.4 , opłaty niższe ... niemogę , dobre...

no ja tez boleje nad bezdusznymi przepisami ktore zmuszaja mnie do kupna skutera 50ccm..ale jak na wawe to bedzie w sam raz

Cytat:
2006-03-18 18:30:27, QLogic pisze:
No przeciez Tom pyta wlasnie o to, czy sie da, bo nie wie. Nie da sie i juz.

A i tu sie mylisz

Poniewaz byly takie z mozliwoscia rejestracji jako motorower.. mowie powaznie.
Mialy 125 cm pojemnosci. Nawet na allegro takie sa do kupienia.

Cytat:
2006-03-23 01:32:23, KeyJey pisze:
A i tu sie mylisz Poniewaz byly takie z mozliwoscia rejestracji jako motorower.. mowie powaznie. Mialy 125 cm pojemnosci. Nawet na allegro takie sa do kupienia.

bosz a co za roznica jak to nazwiesz..motocykl moze miec np 125ccm a skuter 500ccm to samo dotyczy motoroweru..to czy pojazd jest motorowerem czy skuterem czy motocyklem nie wynika bezposrednio z samej pojemnosci..a przepisy w polsce sa takie ze wszystko co ma w dowodzie napisane ze jest powyzej 50ccm wymaga uprawien do kierowania..wszystkie pojazdy ktore maja ponad 50ccm a sprzedawca mowi ze sa zarejestrowane jako 50tki to efekt przekretow i tyle..chcac byc w zgodzie z litera prawa nie masz prawa poruszac sie takim pojazdem bez dodatkowego prawa jazdy..oprocz ograniczenia na pojemnosc jest tez ograniczenie na V max do 45km/h co jest oczywiscie martwym przepisem bo sluzy wylacznie do uzyskania przez skuter homologacji..a juz na pierwszym przegladzie gwarancyjnym kiedy silnik sie dotrze na zyczenie klienta firmy zdejmuja blokady