MotoNews.pl

Szum wiatru od strony pasażera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie i prośbę o pomoc
otóz jak w temacie:
pasażerowie z przodu mi mówią ze słychać szum i pęd wiatru i troszką wieje do środka (ja to też słyszę - szum) co może być powodem?
wydaje sie że to z okolic uszczelki okna, a okno mam napewno domknięte!!
proszę o rady

sprawdz dokladnie czy uczelka na obkolo drzwi czy nie przepuszcza, bo to nie koniecznie musi byc wina szyby

możesz mieć też źle osadzone drzwi i dlatego bedzie szum i będzie wiało do auta

wydaje mi sie ze to coś z uszczelką przy szybie bo gdy ją trochę opuszcze to jest jakoś inaczej jakby mniej!!
jak to sprawdzić i ewentualnie naprawić?

U nas jak był otwarty szyberdach to wiało pasażerowi przez głośnik w drzwiach

kurcze chłopaki pomóżcie!! to jest bardzo denerwujące jak sie jedzie taki pęd powietrza!!!

mam to samo tylko z mojej strony czyli kierowcy. wg mnie jest to uszczelka i wydaje mi sie też że drzwi sie "za głęboko" zamykają i poprostu jest juz ona płaska i trzeba ja wymienić.

Ja mialem to samo od strony kierowcy, uszczela od szyby w rogu sie podwinela, wystarczylo ja wyciagnac (odgiac) srubokretem, i juz nie ma zadnych szumow i nic nie wieje

Mam to z tyłu od strony pasażera okazało sie, że uszczelka naderwana i luźno zwisa, drobnostka czasami wystarczy dobry klej

JA się dołączę. Po wymianie uszczelek tez szumi wiec pewnie zle wyregulowane drzwi. Jak najlepiej to robić? Pozdrawiam Adam

Mam podobnie tylko u mnie z tego co wiem to już uszczelka szyby sie troszkę w rogu wytarła i teraz szumi może ktoś wie skąd wziąść taką uszczelkę

ja dołacze swoje pytanie... Jezeli chodzi o szum czy to nprmalne w Cabrio ze przy 100-120kmh (nie mowiac juz o wyzszych predkosciach) szum jest tak głosny ze prawie nie slychac nic w srodku, ledwo radio slysze a zazwyczaj slucham glosno muzyki ...?? Zastanawia mnie to czy to normalne czy taki jest urok cabrio i trzeba sie do tego przyzwyczaic (bo na dluzsza trase mozna ogłupiec) dodam ze nigdy nie mialem stycznosci z cabrio a swojego posiadam dopiero od 5 miesiecy....

kolego masz klejoną szybę sprawdz czy jak kiedyś była wymieniana dobrze ja przyklejono. Miałem tak w punto iokazało się, że szyba była odklejona po prawej stronie.

mam to samo, miale troche naderwana uszczelke i szum pojechalem na pierwszy pierwszy szrot i dorwałem uszczelkie za 10 zł załozyłem dalej szumi ale juz nie tak jak przetdem, zobaczylem ze mam wywalony bolec w dzwiach;/ ruszaja sie w góre i w dół :-p wymienilem bolec i teraz nic zadnego szumu więc zobacz uszczelke na dzwiach i czy sie nie ruszają dzwi na bolcach, ewentualnie jeszcze zobaczna szczeliny w szybach moze dostał sie tam jakis syf i okno sie nie domyka

[ wiadomość edytowana przez: Mr_Utek dnia 2008-02-15 00:24:53 ]