| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-03-19 20:25:49 czy ktos z Was zakladal silownik zamiast standardowje linki? Chodzi mi o to jakiej sily potrzebny jest silownik zeby otworzyl zamek maski. Mam na 4kg, ale wolalbym wiedziec wczesniej jaki da rade, zebym nie narobil sie na darmo.
Na allegro sa dostepne jeszcze ok 7kg i masakryczny 30kg, ten ostatni napewno dalby rade, jednak kosztuje 70zl, a zwykly 4kg kosztuje 6zl. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-03-19 21:15:46 Nie będę się wypowiadał na temat sensowności zamiaru, ale podpowiem, że trzeba zrobić tak, by elektryka była dodatkiem, a linka była cały czas sprawna. Inaczej co byś zrobił gdyby padł akumulator? |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-03-19 21:24:33
Zawsze mnie to pytanie nurtuje jak widze samochód bez klamek |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-19 22:17:24 Jako ciekawostka do elektrycznego otwierania maski:
W niektórych krajach arabskich, ubezpieczyciele życzą sobie dodatkowego zabezpieczenia przed otwarciem maski. Widziałem to:Jest to elektromagnes z bolcem (coś na kształt naszego wlewu paliwa) ,sterowany linką (pewnie jakiś stycznik przy zamku) i działa tylko w przypadku gdy kluczyk jest przekręcony na zapłon.Inaczej nie ma możliwości (prznajmniej teoretycznie) otworzenia maski |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2006-03-19 22:43:11
nie jest zla sprawa, ale poprzednik urwal klamke i ciagne za linke z dorobionym uchwytem. A ze juz robilem takie cos u brata w P605, wiec tez w esperaku sobie zrobie.
linka prawdopodobnie zostanie, w oryginalnej czy innej wersji, a druga sprawa to jak sie robi takie rzeczy czy otwieranie bez klamek to trzeba pomyslec wczesniej o mozliwosci zewnetrznego zasilenia i otwierania auta |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-03-20 07:50:08 A co wy tak pod tą maską szukacie non-stop, że autootwieranie musicie mieć? |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-03-20 08:04:59 wiesz piotrek, na swiatlach jak sie scigaja to otwierasz maske, odpada z pędem wiatru i samochod lepiej przyspiesza (maska troche wazy) ![]() |