Jak podłączyć małe boczne kierunkowskazy w mkVI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie zasadnicze brzmi tak jak w temacie tj. "Jak podłączyć małe boczne kierunkowskazy w mkVI"

chodzi mi głownie czy:
- jest juz gotowa instalacja
- jak dostac sie w to miejsce, odrywajac znaczek mam dziure na swiatelka ale jesli nie mam kabli to jak sie dostac rekami tam od ktorej strony?
- jak sprawdzic czy mam instalacje

mile widziane wypoeidzi osob ktore juz cos takiego robily

Ja instalki nie mialem i najprosciej jet to zrobic tak :
Zdejmujesz kierunek glowny,swiecisz sobie latarka i widzisz jak u gory nad nadkolem ida przewody,bierzesz drut wtykasz go w otwor gdzie ma byc kierunek i przeciagasz do glownego kierunku z przodu,nastepnie biezesz 2 zylowy przewod i za pomoca drutu przeciagasz go do nowego kierunku - tam go zakladasz do oprawki a prad biezesz z kierunku glownego - wcinasz sie w przewody rownolegle idace do kostki przedniego kierunku I JUZ SWIECI
Tak jest najprosciej

lub wystarczy wpiasc sie w oryginalne wtyczki

Cytat:
2006-03-21 16:31:58, zeberko pisze:
lub wystarczy wpiasc sie w oryginalne wtyczki

No jesli sa
A zeby poszukac to najlepiej nadkola plastikowe sciagnac - jest ladne dojscie i wszystko widzisz.

dzieki kolezdze zeberko za instruktarz na gg

wtyczki sa orginal - zlokalizowalem
emblemaciki wycialem - te zaslaniajace dziurki
nadkol nie sciagalem p[oprostu wzialem druta - twardego druta i przeciagnalem sie przez dziure lub dziurke a moze otwor jak kto woli
efekt
swieci :d jeszcze w kolorze pomaranczowym ale juz nie bawem jak dorwe opraki biale i zarowki pomaranczowe to bedzie lepiej to wygladalo

pozdrawaim i dzieki za szybka pomoc i wsparcie wiedza

temat wyczerpany watek mozna zamknac

ja sie podepne jeszcze pod wątek. tez chcialbym takie cos zamontowac, zastanawiam sie ktore kierunkowskazy podejda. wiem że te beda pasowac: 1.
ale wolałbym założyć takie: 2.
tylko czy nr 2. bedzie pasowal do rocznika 1994 (Mk6)...

wiesz trudno poweidziec
ja zalozylem te prostokatne
a tamte raczej chyba wchodza w blache inaczej

i chyba jednak na te kwadratowe sie zdecyduje tylko ze one nie maja oprawek w komplecie...moze ktos ma 2 na zbyciu?

Cytat:
2006-03-22 17:17:33, Misjek pisze:
ja sie podepne jeszcze pod wątek. tez chcialbym takie cos zamontowac, zastanawiam sie ktore kierunkowskazy podejda. wiem że te beda pasowac: 1. ale wolałbym założyć takie: 2. tylko czy nr 2. bedzie pasowal do rocznika 1994 (Mk6)...

te drugie nie będą pasować bo w błotniku nie ma potrzbengo wgłębienia...