ZAMEK-KŁOPOTY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM PEWIEN MAŁY PROBLEM.
OTÓŻ ZAMEK OD STRONY KIEROWCY ZACZĄŁ MI OSTATNIO TROCHE FIKSOWAĆ, A MIANOWICIE PO OTWARCIU GO OPADA I DRZWI BLOKUJA MI SIE PONOWNIE.A JAK DRZWI KIEROWCY TO I CAŁY CENTRALNY
KLAMKA JEST NOWA BO MYSLAŁEM ŻE TO ZAŁATWI SPRAWĘ ZE WZGLEDU NA TO , ŻE BYŁA TROCHĘ POŁAMAMNA, ALE NIESTETY DU...PA. POWIEDZCIE CZY MOZNA TO JAKOS NAPRAWIĆ NIE WYMIENIAJĄC CAŁEGO MECHANIZMU WEWNĄTRZ.

Obejrzyj mechanizm wewnątrz, czy trzyma się kupy, czy też lata na wszystkie strony.

Tak jak pisze Piotrek.Znam to z autopsji.Czeka cię wymiana zamka w drzwiach.Jak stary rozlatany to nic nie pomoże.Nie ma jak tego naprawić.
Koszt takiego zamka to ok.40 zł i musisz uważać na jedną rzecz:
W nowym zamku nie ma (nie wiem akutar dlaczego?) takiej fikuśnej spineczki do której dopina się któreś cięgno i CIĘGNO OD SIŁOWNIKA CENTRALNEGO.Tą spineczkę musisz delikatnie zdjąć ze starego zamka.

Cytat:
2006-03-22 12:09:46, zalmed pisze:
Koszt takiego zamka to ok.40 zł

Tyle, to ja za używkę dałem... albo 30 zł. Już nie pamiętam. Cena nowego to coś koło 70 zł - przynajmniej tak mnie na wsi straszyli i żaden sklepikarz nie chciał się podjąć sprowadzenia go, bo ponoć jest ciężko dostępny.

Pierdu,pierdu,może w pierdułkowie
Ja nie miałem żadnych problemów z zakupem.I te 40 dychy to za nówkę,nie za używkę

Cytat:
2006-03-22 13:10:00, piotr_ek pisze:
Tyle, to ja za używkę dałem... albo 30 zł.

no widać Piotr-ek ktoś miał na zbyciu używkę to i zarobił, przykro mi ...

Cytat:
2006-03-22 15:25:01, Krzysiek-Diackon pisze:
no widać Piotr-ek ktoś miał na zbyciu używkę to i zarobił, przykro mi ...

No niestety... a co gorsza, żaden z czterech sklepów w których byłem nie chciał mi sprowadzić nówki Pozostał złodziejski szrot, tym bardziej, że nie miałem pewności kiedy wogóle przestanie się zamykać, a wtedy spawarka+klamry+kłódka.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-03-23 07:35:15 ]

Podepnę się pod temat.

Dzisiaj wymieniłem zamek.
Stary to straszna ruina. Kupa rdzy i strasznie rozklekotany.

powiedz tomtu ile dałeś za zamek i gdzie go kupiłeś-bo ja juz sie kiedys pytalem w sklepie o ten zameczek i tez go niemieli

Masz jeszcze ten zamek?
Potrzebuję sprężynki, a dokładnie tej co zaznaczyłem

tommi3737 - 54zl na próchnika 19

kisztan - daj adres na priv to Ci wyślę cały ten złom.Jak będziesz chciał.