Hertz DSK165

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Planuję w najbliższym czasie zakup odseparowanego zestawu na przód, i mój wybór padł na zestaw firmy Hertz, a dokładniej model DSK 165. Głośniki będą podłączone pod radio Clarion BD159R. Zestaw będzie zamontowany w Seacie Cordoba. Drzwi oczywiście wytłumione a głośnik montowane w przejściówkach ( panelach) z MDF lub ALU. Tu nasuwa się moje pytanie co do trafności takiego zestawu jeżeli chodzi o brzmienie, może ktoś z forumowiczów posiada takowe głośniki lub słyszał jak grają podłączone pod samo radio i mógłby się podzielić opinią na ich temat. Ewentualnie proszę o jakieś sugestie co do innego zestawu odseparowanego.

Witam! Mam zestaw Hertza w przodzie tylko ze model wyzszy ESK 165, gra mi na samym radiu, bez zadnego wytlumienia calkiem przyzwoicie.

a jaka muzyka na nim bedzie odtwarzana??

Cytat:
2006-03-22 19:47:59, Vyzn-R pisze:
a jaka muzyka na nim bedzie odtwarzana??

Napewno nie żadna popowo dyskotekowa papka gdzie koleś co chwilę krzyczy jazda, raczej szeroko pojęta muzyka rockowa (zdecydowanie w tym mocniejszym wydaniu) i trochę elektronik w stylu Daft Punk, Chemical Brothers czy starego Prodigy

Do Prodiggy, duft punk czy chemical brothers bardzo dobrze by sie nadały Powerbassy CK6 a w cenie DSK to POwerbass BK6 Znow do rocka to np sinuslive Hertz jest tak pomiedzy niestety w testach przegrywa z PB No w kazdym razie w tej cenie do 300zł Proponuje obejzec jeszcze PB BK6 Oraz Sinuslive SL160 set

Poszukałem trochę wiadomości o głośnikach które mi poleciłeś, i co do PowerBass PB-BK6 to raczej jestem negatywnie nastawiony a to zewzględu na niską skuteczność zestawu, jedynie 88 dB a zestaw planuję podłączyć jedynie pod radio. Niestety wiadomości co do skuteczności SINUSLIVE SL 160 nie znalazłem ale sporo dobrych rzeczy o nich przeczytałem, i teraz fundamentalne pytanie co było by lepsze czy też może aż tak bardzo słyszalnych różnic pomiędzy Hertz DSK165 a SINUSLIVE SL 160 nie ma.

Skutecznoscia PB nie masz co sie przejmowac Rozni producenci roznie mierza ta skutecznows według roznych norm PB nie beda gozej chodzic pod samym radiem niz SL czy Hertz