Stozek kontra wklad

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc,

Czy ktos z was przerabial cos co sie nazywa sportowym wkladem do filtra powietrza - chodzi o to ze ma to miec parametry podobne jak stozek - a nie wymaga zadznych zmian w konstrukcji - czyli wkladasz cos takiego na miejsce starego filtra do puszki ?? Co o tym myslicie ??

Napewno jest to lepsze rozwiazanie niz stozek!!
- tak mi sie wydaje

A ktos sie oreintuje cenowo do silniczka 1.6 ZETEC ??

Cytat:
2006-03-24 09:57:51, adamj3000 pisze:
Napewno jest to lepsze rozwiazanie niz stozek!! - tak mi sie wydaje

niekoniecznie

zależy do czego ma służyć ten filtr stożkowy

Cytat:
2006-03-24 10:00:16, fever pisze:

??? powinien NoSeK

kiedyś gt zestawiało stożki z wkładami, i wkłady tez dawały radę
.....niestety nie mam pojęcia jakie są ich ceny

Cytat:
2006-03-24 10:00:16, fever pisze:

wkład K&N kosztuje /bynajmniej u mnie/ 150zł

do mojego 1.3 ;d K&N 200 zl wiec duzooo wiecej od stozka !!

No tak - ale dobrze zrobiont stoezej - patrz izoalacja termincza od silnika plus doprowadzenie dolotu zimnego powietrza do stozka - tez kosztuje sporo - w przypadku skorzystania ze standardowej puchy - czesc rzeczy jest zrobiona fabrycznie.

czekam na info od Noska jak cenowo to wygladalo - slawas1 dzieki za info.

Fever, ale Ty masz gaz w II gen. Czy w związku z tym jest sens zakladać stożek?? Wyregulowanie LPG nie będzie zadaniem trywialnym. Na Twiom miejscu je żeli już, to postawiłbym na tą wkłądkę K&N.

Cytat:
2006-03-24 11:31:32, Kielek pisze:
Fever, ale Ty masz gaz w II gen. Czy w związku z tym jest sens zakladać stożek?? Wyregulowanie LPG nie będzie zadaniem trywialnym. ..

... dlaczego?? Mam instalke podcisnieniowa, stozek, gazownicy wszystko ladnie wyregulowali, zadnego falowania obrotow, gasniecia przy wrzuceniu luzu nie ma.

Cytat:
do mojego 1.3 ;d K&N 200 zl wiec duzooo wiecej od stozka !!

tylko jak porównujesz wkład K&N to wez cene stozka ale tez K&N

wkladki sportowe firmy jamex o ile sie nie mysle mieszczą sie w cenie do 100zł, a stożek dobrze zrobiony tak jak napisał fever tez bedzie duzo kosztował, a zeby dobrać odpowiednią długość dolotu (optymalna) najleppiej robic testy na hamowni ktora tez kosztuje

Wlasnie - dlatego przechylal sie w kierunku wkladki.