Nieruchoma sonda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam moja omcia zaczela sie dusic i niemiala jakos energi do jazdy zalalem jej v powerka i dalej sie dusi pojechalem na komp i wykazal sonde lambde .wiec szybciutko kupilem nowo orginalno i znow pojechalem na kompa a komp wykazal mi ze na gazie sonda biega sobie ok ale na paliwku stoi w mieiscu na wolnych obrotach .po zwiekszeniu obrow zaczyna sie ruszac i chodzi normalnie fachowiec powiedzial ze jest zbyt uboga mieszanka paliwa wiec czemu sonda jej nie zmienia po wymianie zaden blod juz mi nie wywala i jest ok nie dusi i chodzi ok ale co jest z wolnymi obrotam czemu sonda sie nie rusza i wolne obroty troszke falujo pozdrwionka

Sonda sondą, ale czy nie brałeś pod uwagę regulatora wolnych obrotów (silnik krokowy), który po opadnięciu obrotów poniżej 1500 przejmuje proces sterowania silnikiem?
Spróbuj wyczyścić, u mnie pomoglo z falowaniami obrotów. Wyjąłem, włożyłem do benzyny na nockę i jest OK.

witam . bardzo mozliwe luki ze bedzie to to dzisiej wyime silniczek krokowy i dam znac czy pomoglo pozdrowionka