Jak podłączyć kompensacje parownika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam u siebie "zakręcony"dolot powietrza, żeby auto nie gasło. Mam parownik z wyjściem na kompensacje, tylko nie jest to podłączone-otwór w parowniku. wkrece kolanko w parownik i teraz gdzie doprowadzić wąż? Czytałem w necie że niby są takie miksery że sie pod nie podłącza no ale u mnie mikser nie ma takiej opcji. Więc gdzie podłączyć wąż? Na pewno dopuszki filtra powietrza, ale przed filtrem czy za?Mikserm amumieszczony za filtrem a przed przepływomierzem.
Napaliłem sie na tą kompensacje bo chce mieć oryginalny dolot powietrza, wogóle to przed "wywinięciem"rury od dolotu powietrza mniej auto spalało gazu.

Jak sie bawić tą kompensacją i czy to wogole coś da?

pozdrawiam

Witam jezeli masz taką mozliwość to spróbuj. Kompensację należy podłączyć przed mikserem a za filtrem. Wtedy jej jej działanie jest najpełniejsze ale tracisz spadek podciśninia na filtrze powietrza i byc może trzeba bedzie zmienić mikser na taki o mniejszej średnicy zwężki a na pewno trzeba bedzie dokonać regulacji instalacji. Podłączenie przed filtrem powietrza spowoduje że kompensacja bedzie miala mniejsze znaczenie dla pracy instalacji ale moze to wystarczy żeby rozwiązać problem. Jedyne co masz do stracenia to kawałek węza gumowego którym podłączysz kompensację.
Na mojej niedokończonej stronie opisuję swoje rozwiazania w AUDI 100 tez jest cos o kompensacji.
www.autokruczki.prv.pl

więc na regulacje 30zł bede musiał im znowu dać, no ale pobawie sie z tą kompensacją, założe za filtrem powietrza a przed mikserem

pozdrawiam